Modifikační koutek – útěk z Quake 4

Překážková trať v Quake 4, úplné využití 3D prostředí v Half-Life 2 nebo boje na ostří Katany v Maxi Paynovi. To je krátký výčet nových modifikací.

Quake 4 - Q4Run

V Q4Run nepůjde ani tak o střílení, jako spíše zdolávání překážkové trasy v co nejkratším čase. Jde o zvláštní modifikaci, stavící na několika herních modech (Run, Teamrun, CTF run, Fastcaps, Fastcaps pro, Unlimited CTF run, Freestyle, Team freestyle) a blíže nespecifikovaných třech časových režimech - Starttimer, Checkpoint a Endtimer. Co se pod těmito pojmy skrývá, ale bohužel autor neosvětlil. K dispozici však je alespoň čtyřminutové video přímo ze hraní této konverze.


Download: Q4Run (12.8 MB)


Half-Life 2 – Ballmen

Ballmen lze považovat za „trojrozměrnou“ modifikaci se vším všudy. Nabízí totiž zbrusu nové mapy a upravuje herní koncept tak, že se můžete za použití speciálních sil pohybovat ve všech třech osách – a to v podstatě bez omezení. K dispozici jsou také nové zbraně, tři herní mody (Deathmatch, Team Deathmatch a Scavenger Hunt), nový energetický systém namísto střeliva a samozřejmě i celá řada power upů. Na modifikaci se přitom stále pracuje, autoři jsou ale v malém uskupení, a tudíž jim dokončení Ballmen ještě nějaký ten pátek potrvá. I přesto ochutnávková beta stojí za pozornost.


Download: Ballmen (41.5 MB)
Homepage: http://www.ballmenmod.com/
 

Max Payne – Katana


Max Payne se zapsal do podvědomí hráčů svojí ponurou atmosférou a efekty nápadně připomínajícími slavnou trilogii filmů Matrix. Modifikace Katana se však vydává jiným směrem a jak již název napovídá, právě vy se zmocníte této bojové zbraně, abyste následně rozsekali nepřátele na malé kousíčky. Katana je podařenou konverzí nabízející čtyři velké levely, filmovou atmosféru a „kouskovatelné“ protivníky.


Download: Katana (227.5 MB)
Homepage: http://hellskitchen.paynereactor.com/
 

Fallout 2 - MIB88 Megamod
 

MIB88 Megamod je opravdu rozsáhlá modifikace pro Fallout 2, která se před nedávnem dočkala verze 2.34. Opravuje především chyby z předchozích verzí, přináší pár novinek v podobě nových míst (Vault 14, Vault 23, Carson City, Bunker 21...) a tak dále. Nutno ovšem podotknout, že ke hraní MIB88 Megamodu nesmíte mít ve hře nainstalovanou češtinu nebo cokoliv podobného. 

MIB88 Megamod01.png MIB88 Megamod02.png

Download: MIB88 Megamod (108 MB)
Homepage: http://falloutmods.wikia.com/wiki/MIB88_Megamod  

Doom II – PsychoPhobia
 

Před pár dny se na moddb.com objevila další nová modifikace pro staroučkou akční legendu Doom 2. PsychoPhobia, stejně jako mnohé jiné, přináší nové zbraně, levely, v podstatě i příběh, zvuky, hudbu a celkově poupravuje také grafickou stránku hry, která v novém podání spíše připomíná akci Blood. Ostatně podívejte se na přiložené obrázky. 

PsychoPhobia.jpg PsychoPhobia02.jpg

Download: PsychoPhobia (49.8 MB)
Homepage: http://cobalt-pit.de/

Diskuze (1) Další článek: Fable 2 je GOLD

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,