Modifikační koutek – v záplavě nemrtvých

Na světlu světa se před nedávnem objevila ambiciózní modifikace pro Doom 3 s názvem Zombie Slayer. A přestože je prozatím k dispozici jen demoverze, dvě nabízené kapitoly určitě stojí za hřích. Pozornost ovšem zasluhují i konverze Haunted House pro Oblivion, Tamriel Rebuilt pro Morrowind a Nothing-D Mod pro Postal 2.

Doom 3 - Zombie Slayer Demo

V Zombie Slayer se stanete žoldákem McAllenem, jenž bude zburcován do boje proti hrůzostrašným zombím. Respektive se bude snažit probojovat přes torza těl nemrtvých pryč... někam, kde bude bezpečno. Jenže základna Mars, v tuto dobu již obývaná krvelačnými tvory, příliš míst pro záchranu nenabízí. Co se týče obsahu Zombie Slayer, v důsledku na hráče čekají dvě na sebe navazující kapitoly, další dvě jsou přislíbené do plné verze. K dispozici totiž je prozatím pouze demoverze.

 

Download: Zombie Slayer (87 MB)


TES IV: Oblivion - Haunted House v1.4

Modifikace Haunted House, nesoucí se v hororovém duchu, přináší do hry několik nových questů, které by v důsledku měly nabídnout až tři hodiny intenzivní zábavy. Nechybí ani nový cech, knihy, nové jednotky, zbraně, zasahováno bylo rovněž do některých textur a samozřejmě vás čekají i nová prostředí. Název Haunted House ostatně mluví sám za sebe. Budete se bát. A někdo možná nejen to.

Download: Haunted House v1.4 (97 MB)


TES III: Morrowind - Tamriel Rebuilt

Tamriel Rebuilt je a zároveň i není modifikací – v důsledku se vlastně bude skládat že šesti jednotlivých map, k dispozici je přitom zatím jen ta první - Telvannis. Autoři ji považují za vrchol své dosavadní práce, jež mimo jiné probíhají již bezmála čtyři roky. Autoři se snaží o rozvíjení některých celků Morrowindu, přináší nová prostředí a nové zážitky. Tvůrci ale konkrétnější zrovna nejsou, nejlepší tudíž bude si první uvolněnou mapu vyzkoušet na vlastní kůži.

Download: Tamriel Rebuilt (54 MB)


Postal 2 - Nothing-D Mod

Krev, zvratky... ehm a všelijaké jiné „značky“ s implementací modifikace Nothing-D již v Postalu 2 nikdy nezmizí. Jinými slovy, když někomu useknete hlavu a na daném místě to tak trochu zatřísníte krví, červená stopa zde zůstane třeba až do konce světa. Nezmizí, nevypaří se a ani nic podobného.

Download: Nothing-D Mod (0.26 MB)



Wolfenstein 3D – Encrapment

Prakticky v každém modifikačním koutku se snažíme přinést i konverze pro opravdové klenoty výkladní skříně starých her. Tentokrát prst ukázal na Wolfenstein 3D a modifikaci Encrapment, která je však poněkud netradiční. Jejím cílem je zejména retexturizace mnoha prvků (ne-li všech) za využití specifického JPEG enginu. Autor se přitom ohání slovem „R-E-T-A-R-D-E-D“, které jakoby vystihovalo celý koncept této záležitosti, Posuďte sami...

  

Download: Encrapment (1.14 MB)

 

Váš názor Další článek: Take-Two žalují kvůli GTA IV Chicago

Témata článku: , , ,