Modifikační koutek – ve stínu FPS žánru

FPS žánr je obecně nejvyhledávanějším co se modifikací týče, ne náhodou proto v dalším díle Modifikačního koutku zvítězil svojí převahou. Například Half-Life 2 zaujal Iris modem, S.T.A.L.K.E.R. herní úpravou s názvem A-life a F.E.A.R. propracovanou Beneath mapou.

Half-Life 2 – Iris mod

Iris mod patří k jedněm z nejlepších modifikací pro Half-Life 2. Nesnaží se nabídnou co největší porci zběsilé akce a vsází spíše na komornější logické puzzly v adventurním hávu. Hlavní představitelkou této modifikace je Iris, jakožto žena utíkající před totálním režimem. Chinatown ale vypadá v roce 2024 jinak – Iris je již dospělou ženou a okolní svět pod tíhou kruté reality nabyl na zašedlých konturách. Díky speciální vlastnosti se ale dokáže kdykoliv vrátit do roku 2006, kde může do jisté míry ovlivnit svoji budoucnost. Hezká grafika a propracovaný příběh zároveň dotváří opravdu zajímavou atmosféru, ostatně mrkněte na přiložené video.

Download: Iris mod (249 MB)
Homepage: http://tomsweb.dk/Projekter/Irisenglish/tabid/62/Default.aspx


S.T.A.L.K.E.R. – A-life Mod

S.T.A.L.K.E.R. se za dobu svého vývoje dočkal mnoha změn a škrtů, které z původních návrhů odebraly některé plánované aspekty. A-life Mod se přitom snaží o napodobení ideje tvůrců, kteří chtěli ze zóny udělat „simulátor života“ takřka bez hranic. Stalkeři se měli pohybovat volně po zóně, žít svůj život, obchodovat a lovit zvěř. Tohle všechno přitom prakticky A-life modifikace přináší.

   

Download: A-life Mod (79.21 kB)

F.E.A.R. – Beneath

Beneath není modifikace, jedná se o jednu z mála přídavných map pro singleplayerovou složku této FPS. Oproti původním kousků se ale chlubí daleko větší otevřeností, rozsáhlejšími prostory, nicméně i přesto si zachovává dobře známou hororovou atmosféru. Po stránce velikosti jde o malý kousek, který si může dovolit stáhnout takřka každý, takže určitě Beneath vyzkoušejte.

  

Download: Beneath (13 MB)
Homepage: http://fullbright.blogspot.com/

Diablo 2 - SnEj-MoD

SnEj je kvalitní modifikace pro Diablo 2 přidávající do hry nová monstra, mapy, runy, různé objekty a další nezbytnosti, které celkově rozšiřují hru, a to téměř až na úroveň datadisku. Nejedná se o malý kousek, počet novinek dosahuje k několika tisícovkám aspektů, přičemž úprav se dotkly i maximální možné dovednostní úrovně (60) a podobně. Pokud vlastníte původní hru, rozhodně si tuto modifikaci nenechte ujít!

 Diablo II: Lord of Destruction Diablo II: Lord of Destruction Diablo II: Lord of Destruction  

Download: SnEj-MoD (31.45 MB)
Homepage: http://snej-mod.de.vu/

Fallout - Character Editor

V závalu modifikací by nebylo od věci poukázat i na mnohé zajímavé editory do různých her. Fallout je sice obecně hodně starým RPG titulem, avšak přesto stále hojně vyhledávaným. Kutilové tedy jistě nepohrdnou Character editorem, který je k tomu všemu ve slovenské lokalizaci a umožňuje – jak již název napovídá – tvořit postavy. Neangličtináři tudíž nebudou muset brouzdat tlustým slovníkem ;-)

Download: Character Editor (150 kB)

Váš názor Další článek: Spore - lákání nového traileru

Témata článku: , , , , , , , , , ,