Moga udělá z mobilních Android zařízení poctivou herní mašinku

Kombinace speciálního ovladače a aplikace slibuje přinést zážitek podobný konzolovému hraní.

Hrát na mobilu Angry Birds je bezproblémový a příjemný zážitek. Složitější hry, jako například střílečky, skákačky a sportovní simulátory, už jsou však občas pravým utrpením – klasická tlačítka a analogové páčky prostě žádné virtuální varianty nenahradí. Pokud na mobilech/tabletech hrajete víc, určitě by vás mohlo zajímat zařízení Moga od firmy Power A. V podstatě jde o speciální Bluetooth ovladač s klipsem na uchycení mobilu. Verze pro tablety pochopitelně klips nemá a ovladač je větší. Jak to ostatně vidíte na obrázcích.

Moga 03.jpg

Moga nabízí funkční prvky jako na klasickém současném gamepadu, najdete tu dvě analogové páčky, čtyři akční tlačítka, dvě pro ukazováčky a kombinaci Start plus Select. Navíc tu je tlačítko pro synchronizaci s mobilním zařízením. Zadní strana je pogumovaná, aby se lépe držela. Ovladač je 2 AAA baterie, se kterými vydrží 24 hodin.

Moga 01.jpg Moga 02.jpg

Moga není ovšem jen samotný ovladač, ale i speciální aplikace. Jmenuje se MOGA Pivot app a vyhledá ve vašem zařízení hry kompatibilní s ovladačem, které následně přidá do katalogu. Navíc pravidelně bude automaticky stahovat nové patche a nabídne obchod, ve kterém najdete nové kompatibilní hry. Power A uzavřela partnerství s celou řádkou herních studií, jako například Gameloft, MachineWorks, Namco Bandai, SEGA, Atari a Ratrod Studio Inc., takže Moga bude kompatibilní s hrami N.O.V.A. 3, Six-Guns, Dungeon Hunter 3, Painkiller: Purgatory HD, Duke Nukem 3D, Sky Gamblers: Rise of Glory, PAC-MAN, Virtua Tennis Challenge, Sonic The Hedgehog 4 Episode II, Atari's Greatest Hits (including Centipede, Asteroids and Battlezone) a Mike V: Skateboard Part . Což je samozřejmě jen začátek.  Moga bude podporovat zařízení s Androidem verze 2.3+ a objevit se má někdy v druhé polovině roku 2012. Cena zatím není známá.

Zdroj: Kotaku
Diskuze (5) Další článek: Medal of Honor: Warfighter na videu z předváděčky a obrázcích

Témata článku: , , , , , , , , ,