Monstrózní strategie z druhé světové Kombat se přejmenovává na Officers

Vývojářské studio Game Factory dnes oznámilo, že se jejich hra Kombat přejmenovává na Officers. Officers jsou netradiční real-time strategii, která si opět bere na paškál nejkrvavější konflikt v lidských dějinách v celé své šíři, tj. od roku 1939 do 1945. Podíváte se však zejména na půdu starého kontinentu. K dispozici budou armády Sovětského Svazu, Německa a samozřejmě Spojenců.

  

Hra nabídne kompletní 3D grafické zpracování, které zvládne i rozsáhlejší mapy. Těšit se údajně můžete na rozsáhlé monumentální bitvy, kterých se mohou zúčastnit tisícovky jednotek na každé straně. Vzhledem k zasazení konfliktu půjde zejména o pozemní a letecká vojska (i když na lodě okrajově také dojde). Kampaň začne vždy v okamžiku, kdy daná velmoc vstoupila do války (tedy za Němce v Polsku 39, Spojenci v Normandii) a potrvá do té doby než se rozhodne. To v praxi znamená, že není dáno, jakým směrem se válka bude ubírat. Celá hra bude velice nelineární a bude jen na vás a vaší armádě, jestli v roli Němců opravdu vybudujete Třetí říši nebo nikoliv apod..

Nejlepší jsem si ale nechal nakonec. Celou válečnou vřavu nebudete sledovat z pohodlného křesílka vrchního velitele ozbrojených sil! Pod své velení dostanete mnohem menší útvar – zpočátku četu a bude jen na vás, jestli se vám podaří vyškrábat se na post nejvyšší, jenž ve hře představuje divize. Po pravdě řečeno, zní to dosti neuvěřitelně, a proto si hned zaznamenávám hru do svého herního zápisníku. Nepamatuji si jinou strategii, ve které byste byli jen malinkou součástí velkého válečného kolosu.

  

Navíc si budete moci vybrat typ jednotky, který vám bude nejvíce vyhovovat. Buďto obrněné, pěší či tankové. Ve hře samotné se však bude vyskytovat vojenského arzenálu mnohem více. Dojde i na Gestapo, jednotky SS, kavalérie, dělostřelectvo, zkrátka vše, na co si vzpomenete. Ve vedlejších rolích se objeví i armády států jako je Jugoslávie, Polsko a světe div se, i Československo!

  

Informace o vydání zatím zveřejněny nebyly, ale i kdyby to mělo trvat delší dobu, na tuto hru se určitě vyplatí počkat. Jestli autoři splní co slibují, na svět se klube strategie s velkým S a pokud se autoři vypořádají nějakým rozumným způsobem i se slibovanými RPG prvky, tak i jedna z nejlepších her zabývajících se druhou světovou válkou vůbec.


Související informace (Officers: Got mit uns!):
Homepage hry: http://www.kombat-game.com
Výrobce hry: 3A Games
Distributor hry: Game Factory Interactive
Distribuce v ČR: není rozhodnuto
Předpokládané datum vydání: nebylo oznámeno

Zdroj: homepage

Váš názor Další článek: Vítězné tažení nEophyte

Témata článku: , , , , ,