Moonshine Runners – budou z nich další Micro Machines?

Ruský tým K-D Lab oznámil, že z osmdesáti procent dokončil hru Moonshine Runners. Je veřejným tajemstvím, že by se z této hry mohla vyklubat další zábavná „autíčkiáda“ přesně ve stylu slavné série Micro Machines.
Ruský tým K-D Lab oznámil, že z osmdesáti procent dokončil hru Moonshine Runners. Je veřejným tajemstvím, že by se z této hry mohla vyklubat další zábavná „autíčkiáda“ přesně ve stylu slavné série Micro Machines.

Moonshine Runners je vylepšenou verzí poslední hry tohoto týmu, nazvané Mechosoma. Autoři z ní v MR použili hlavní myšlenku – závody autíček v atraktivním prostředí fantasy světa.

Závodění bude probíhat na malých planetkách, tudíž se patrně nedočkáme počítání na „kola“, ale na „objezdy“ celé planety. Použití zakulacených planetek tu již jednou bylo – ve strategii Populous 3. Jak je u těchto her zvykem, cílem bude projet co nejrychleji vyznačenou trasu. Pokud cestou „sestřelíte“ nějakého protivníka, počítadlo bodů Vám jenom zatleská. To je ve stručném nástinu koncept celé hry, tedy nic převratného. Poměrně nové je však zpracování – použitím již výše zmíněných planetek a několika dalšími vlastnostmi, které se v tomto herním žánru objevují poprvé.

K dispozici budete mít svou dílnu, v níž budete moci jednotlivá autíčka libovolně upravovat a vylepšovat, případně z dostupných dílů skládat zcela nové modely. Protože hra má silnou vazbu na fantasy styl, budou s některými díly svázána určitá kouzla a jejich použitím ve zvoleném modelu je budete moci během závodů kouzlit proti Vašim protivníkům. Pravděpodobně se tedy budeme moci těšit na ohnivé šipky, firebally, vysávače many a další kouzla, jež jsou ve fantasy hrách obvykle přítomná.

Z okolních obrázků je zřejmé, že autoři hodně sází na 3D akceleraci jež umožňuje vnést do hry zajímavé světelné efekty. Z toho plyne, že bez 3D akcelerátoru nebude možné si tuto hru zahrát, ale to je v dnešní době poměrně obvyklé.

Hra by měla vyjít ve druhém čtvrtletí příštího roku a mimo již výše zmíněného 3D akcelerátoru budete potřebovat minimálně Pentium 200 s 32 MB RAM.

Váš názor Další článek: Revenant - cheaty

Témata článku: , , , , , , , , ,