Moorhuhn Winter-Edition – zastřelte konečně už tu slepici!

Hru takového jména jako je Moorhuhn znají snad všichni a s trochou nadsázky by se dala označit za freewarovou klasiku. Byla to právě ona, která odstartovala to šílenství jménem „Zastřel si svého/svoji – dosadí každý sám - “. I když hvězda této hry září ne herním nebi nějakou dobu, přesto se dnes najde spousta lidí, kteří podlehnou jejímu kouzlu.
Již podle názvu se dá očekávat, o čemže dnešní plná hra bude. Ti, co vládnou angličtinou to jistě již ví, ostatním to prozradím – speciální zimní edice Moorhuhnu. A jak bys se dalo očekávat od hry tohoto formátu, nebude to jen tak nějaký laciný přídavek, ale je to starý dobrý Moorhuhn v zimním kabátě a se spoustou zábavy, tak jak to bývá vždy, ale vezměme si to pěkně postupně.

Jakmile se prokoušete poměrně krátkým downloadem, na vašem pevném disku se ocitne instalátor této hry. Dlouho na nic nečekejte a hned se vrhněte na instalaci. Ta by měla hladce proběhnout a vám již nic nebrání v nikým a ničím nerušené zábavě, která bude stát, věřte, za to.

Moorhuhn Winter-EditionMoorhuhn Winter-Edition

Po spuštění hry vás uvítá slepička stojící za něčím, co by se s trochou fantazie dalo nazvat plotem a její pohled směřuje, usuzuji podle stínu na sněhu, do hlavně brokovnice. Už tato scéna ve mně vyvodila malý úsměv. Ničím nezdržován jsem se ihned pustil do hry a ta mě stejně jako kdysi chytla. Popisovat to, o čem Moorhuhn je a jeho hlavní myšlenku, nemá smysl, zná to určitě každý – vašim primárním cílem je ničení nebohých slepiček, které prolétávají po obrazovce a nenechat ani na chvíli svou zbraň vydechnout. Ovšemže se zde neničí jen slepice, ale i některé věci, jmenovitě zde to jsou například rampouchy, náhrobky, měsíc apod. Za toto vše získáváte určité body, které se vám po dobu jedné minuty a půl přičítají na vaše konto. Ale ne, že by bylo jen o bezhlavém střílení a o tom, že vyhraje ten, kdo rychleji mačká tlačítko myši, zde musíte i trochu taktizovat a dávat si pozor na to, do čeho střílíte. Nejenže se vám za výše jmenované věci přičítají body, ale ony se vám mohou i odečíst, a to tím, že zasáhnete věci, které se zasahovat nemají – například to může býti městská radnice nebo letadlo, jež čas od času proletí po obrazovce. Takových věcí je tu samozřejmě více.

Moorhuhn Winter-EditionMoorhuhn Winter-Edition

Po vypršení časového limitu jste zapsáni do tabulky Top 5. Velmi často můžeme slyšet o výši rekordů v této hře. Ty se někdy pohybují proklatě vysoko a já jsem zatím nedosáhl ani do poloviny toho nejvyššího. Je to opravdu těžké a hráči stále hledají nové a nové způsoby, kterak dosáhnout nejlepšího skóre.

V případě této hry jde určitě o jasnou volbu – kdo ji nemá, jakoby nebyl. A proto co dodat závěrem? Super hra se skvělou hratelností, technickým provedením a zábavou na hodně dlouhou dobu. Co víc si přát?

Download (4,83 MB) zde; VypalCD zde.

Diskuze (6) Další článek: Quake III – Re-evoluce na PS2

Témata článku: , , , ,