Morhaime sestavuje hvězdný tým v novém studiu a přemýšlí o nové hře

Mike Morhaime z Blizzardu se vrací do svého revíru. Jeho společnost se sebevědomě jmenuje Dreamhaven, a už teď je plná profi vývojářů.

Mike Morhaime je spoluzakladatel a bývalý prezident Blizzardu, který opustil herní průmysl před dvěma lety. Po dvou letech se však vrací na scénu a vypadá to, že ve velkém. 

Proč ale zrovna teď? Protože vypršela platnost doložky, ve které se zavázal, že po určitou dobu nebude žádným způsobem konkurovat Blizzardu. Morhaime je však nyní z právních okovů osvobozen a v jeho plánech mu nebrání zhola nic. Na nic tedy nečekal a založil společnost Dreamhaven, která se rychle začíná plnit veterány Blizzardu, jež opustili Blizzard spolu s Morhaimem. 

I přesto, že společnost byla založená takřka před pár dny, již teď má Dreamhaven svá  dva interní vývojová studia. Prvním je Moonshot, kterému šéfuje výkonný producent Heathstone Jason Chayes, herní ředitel Dustin Browder a kreativní ředitel Hearthstone, Ben Thompson. 

I přesto, že se naše studio nachází ve velmi rané fázi - když přemýšlíme o Moonshotu, představujeme si studio, které oslavuje odvahu a zvědavost. Usilujeme o odvážné  postupy a myslíme si, že nejlepším způsobem, jak jich dosahovat bude vytvořit kulturu postavenou na důvěryhodnosti," řekl šéf Moonshotu Jason Chayes.

moonshot_games_keyart_2.jpg

Druhé studio bylo pojmenováno Secret Door. Vývojové studio bude fungovat pod taktovkou výkonného producenta Hearthstone Chrise Sigaty, herního ředitele Hearthstone Erica Doddse a Alana Dabiriho, který pracoval na titulech jako Heroes of the Storm, Warcraft 3 či StarCraft 2.

Ve studiu Secret Door jsme nadšení z pozitivního propojení hráčů při vytváření udržitelného domova pro tvůrce. Dreamhaven poskytuje vše, co potřebujeme, abychom zmapovali dosud nezmapovaná území," řekl vedoucí studia Chris Sigaty.

5f66ac4a94338cb36863196a_og_secretdoor_1200x630_full.jpg

Dreamhaven bude financovat sám Morhaime, který zaujme pozici generálního ředitele celé společnosti. 

Snažíme se vytvořit něco jako vývojářské útočiště.." říká sám Morhaime.

Zatím Dreamhaven disponuje pouhými 27 zaměstnanci. Společnost však aktivně hledá další talentované vývojáře. Celé Morhaimovo snažení je však zatím na úplném začátku. Proto jsme se nedozvěděli o žádných chystaných projektech či alespoň nápadech. Dá se také očekávat, že než se informace tohoto typu dozvíme, budeme si muset nějaký ten čas počkat.

Váš názor Další článek: EA neplánuje demoverzi FIFA 21, chce se soustředit na vývoj samotné hry

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,