Mortal Kombat 11: Aftermath - a jedeme znovu | Recenze

Proč si nedat zase po hubě, když už si můžete zaskákat časem?

Co baví

  • Noví bojovníci
  • Pár hodin příběhu navíc
  • Přidání nového obsahu

Co vadí

  • Minimální přidaná hodnota
  • Vyšší cena
8/10
Hodnocení

Pravděpodobně neexistuje lepšího studia než NetherRealm, které se o své značky a svěřené série stará tak precizně a s takovou láskou. Ať už mluvíme o komiksové bojovce Injustice nebo znovuzrozeném kultu Mortal Kombat, vývojáři zkrátka odvádí výbornou práci.

Nejnovější přírůstek s číslovkou 11 se nyní dočkal i příběhového rozšíření Aftermath, které přináší kromě pár hodin příběhu navíc také celou řadu novinek a čerstvého obsahu. Stojí ale za tu tisícovku?

Opět napříč časem a prostorem

Jelikož se původní hra nemění ale spíše jen rozšiřuje, nebudeme se opakovat a pro pořádné detaily si odskočte do naší recenze výše. Příběh navazuje přesně tam, kde jedenáctka skončila. Hráči zatočili s Kronikou a Liu Kang se rozhodl využít přesýpací hodiny času, aby dal do kupy časoprostor, minulost i budoucnost. 

Mortal Kombat 11_20200530132459.jpg

Něco se ale očividně pokazilo, jelikož se do světa vrací Shang Tsung, Fujin a Nightwolf, kteří nesou nemilou zprávu. Je potřeba se vrátit zpět do minulosti a ukořistit korunu času, bez které nebude možné hodiny správně využít. Každému ale dojde, že to není tak jednoduché a že má Shang Tsung rozhodně něco za lubem. 

Příběh rozhodně není ten pravý důvod, proč si rozšíření kupovat. Je samozřejmě opět špičkově odvyprávěn, nechybí mu filmový styl a mnohé luxusní rvačky, z hlediska obsahu jde ale spíše o natahování starého známé. Víceméně se podíváme na již známé události z trochu jiného úhlu a konec přijde dříve, než se stihnete pořádně připravit na souboj. 

Zpestření pro fanoušky

Aktualizace obsahu už je podstatně zajímavější. Do soupisky se přidávají tři noví bijci - bůh větru Fujin, stará známá Shiva a překvapivý host - Robocop. Seznam bojovníků se nám tak rozšířil už na několik desítek, a to je rozhodně dobré pro párty rvačky mezi kamarády. 

Mortal Kombat 11_20200530141244.jpgMortal Kombat 11_20200530141325.jpgMortal Kombat 11_20200531205136.jpg

Vývojáři také vyslyšeli fanoušky a přidali celou řadu vychytávek. Zpátky jsou tak některé kultovní úrovně spolu s unikátními fatalitami pro každou z nich, stejně jako celá řada exkluzivních oblečků, skinů a dalších maličkostí, kterými si můžete ozvláštnit své oblíbené bojovníky. Některé z nich také dostávají nové tradiční fatality a příjemným dárečkem jsou tzv. friendshipy, tedy přátelství, kterými můžete své skolené soky potěšit, pokud už vás nebaví poletující střeva. 

Verdikt

Otázkou zůstává, zda vám Aftermath za to stojí. Cenovka se totiž pohybuje kolem 1000 Kč, a to je za pár hodin příběhu a pár postav navíc opravdu hodně. Nepomáhá tomu ani fakt, že spousta aktualizací dostanete jako majitelé původní hry zcela zdarma a v případě rozšíření tedy opravdu platíte jen za "pár" věcí. Ve výsledku je to tedy jednoduché. Pokud nevlastníte Mortal Kombat 11, rozhodně vám doporučujeme pořídit si komplet Kolekci se vším všudy. Pokud ale přemýšlíte jen o Aftermath, zamyslete se, zda se vám to vyplatí. 

Váš názor Další článek: Mapa světa z akce GTA 5 vytesaná do dřeva je uměleckým skvostem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,