EA

Možnost EA převzít T2 pomalu končí

Po šesti měsících prodlužování posledního termínu na odkup akcií společnosti Take-Two udělal herní gigant Electronic Arts poprvé krok opačným směrem. Poslední stanovené datum, 21. srpna, bylo posunuto o tři dny zpátky na osmnáctý den daného měsíce.

Průběžně vás informujeme o vývoji situace okolo možného převzetí majoritního podílu v distribuční společnosti Take-Two ze strany herního giganta Electronic Arts. I když první datum, do nějž měla být celá transakce ukončena, bylo v EA stanoveno na 24. únor tohoto roku, postupně doklouzal termín až ke konci srpna. Electronic Arts nedávno ohlásili, že jejich nabídka je schválena ze strany federální obchodní komise a 21. srpen se zdál jako poslední možnost, kdy se akcionáři T2 mohou k odprodeji rozhodnout. Včera však došlo k dalšímu posunu, ale opačným směrem, než tomu bylo v budoucnosti. Vedení EA nejspíš již nechce nechávat moc šancí jiným firmám, například čerstvě vzniklému spojení Activision Blizzard, a posouvá tak poslední den na 18. srpna tohoto roku.

Zachovává přitom svoji již delší dobu stálou nabídku 25,74 dolaru za akcii, což je o procento snížená původní cena, vzniklá po přijetí jistých opatření ze strany T2. Přesto se však jedná o hodnotu lehce vyšší, než za kterou se obchodují akcie společnosti na burze, včera například ukazatel skončil na 24,66 dolaru. Přitom je pro červenec pro odkup zřejmě příznivý měsíc, protože se EA podařilo podle všech informací zdvojnásobit objem cenných papírů, které vlastní, takže mají již okolo patnácti procent. Zástupci T2 stále uvádějí, že nabídka EA je nízká, nyní navíc s přihlédnutím k ohlášení filmu na motivy střílečky Bioshock, a pokračují v dalších jednáních s jinými společnostmi.

Zdroj: Gamespot
Váš názor Další článek: Galerie: Disciples 3: Renaissance

Témata článku: , , , ,