Muzeum her oslavilo své první narozeniny, přijďte se podívat

Pražské Muzeum her přežilo první rok své existence. A my jsme se zúčastnili oslav!

Pokud si chcete zahrát na arkádových automatech nebo retro konzolích, nemáte u nás moc možností. Nejznámější jsou asi Arcade hry v Červeném újezdu. Pokud chcete něco přístupnějšího v centru Prahy, možná jste zaznamenaly bar Joystick u stanice metra Můstek. Relativně nově ale vyrostlo v Praze muzeum, doslova přeplněné nostalgií, které se nachází v Holešovicích.

muzeum_5.jpg
SEGA RALLY se stala hlavní atrakcí oslavy. V nejednom závodě jsem bojoval o svou čest

Nazývá se Muzeum her a jeho majitelem je Čeněk Cibien, který zároveň vydává svůj vlastní pořad o starých videohrách s názvem Cibien's Corner. Na rozdíl od Joysticku  tohle vážně není bar. Jedná se o dvoupatrové konzolemi nabité prostory. K udržení něčeho takového je třeba hodně nadšení, pomoc jiných nadšenců a hlavně hodně práce a úsilí.

muzeum_1.jpgmuzeum_3.jpgmuzeum_4.jpg
Fotky z oslavy... určitě nepřehlédněte narozeninové čepičky

Jelikož nic z toho Čeňkovi a jeho přátelům nechybí, muzeum přežilo a oslavilo první rok své existence. A já měl tu čest, že jsem se mohl oslavy zúčastnit. Vedle vybrané společnosti a bohatého občerstvení jsem žasl nad obrovském množství všemožných strojů. Nechybí zde SEGA Dreamcast, NES, PS2, původní Xbox či SEGA RALLY (hratelná až ve čtyřech hráčích). A pokud retru moc neholdujete, najdete zde také Xbox One či Nintendo Switch.

Za hraní navíc nemusíte platit velké peníze. Muzeum funguje na základě vstupného. Když ho zaplatíte, hrajete celý zbytek dne zdarma. Navíc není moc vysoké. Dospělé stojí 250 Kč, děti do 14 let 150 Kč a děti do 6 let 100 Kč. Případný nehrající doprovod musí zaplatit 100 Kč.

Ať chcete lépe poznat historii her nebo si jen užít odpoledne s přáteli, je Muzeum her bezesporu skvělou volbou. Já se osobně plánuji do Muzea her znovu podívat. Automatů a jiných strojů totiž mají nadbytek a jsou nuceni svou nabídku postupně obměňovat. Každá návštěva tedy může být jedinečná.

Váš názor Další článek: The Sinking City: o trochu větší horor | Recenze Switch verze

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,