Muzeum Nintenda otevřeno

Jako jedna z akci při oslavách 100 let od založení Hankyu Department Sotres (sdružení obchodních domů a supermarketů v Japonsku) bylo v Osace na šest dní otevřeno „Nintendo muzeum“. Tisíce fanoušků z celého japonska se nyní sjíždějí na tuto ojedinělou akci, aby si prohlédli různé hry a hračky od slavné společnosti – od sto let starých karet určených pro hraní hry hanafudo až po nejnovější Nintendo DS či Wii.

V muzeum je ke shlédnutí obrovské množství různých zajímavých či úchylných hernícha hracích úřístrojů této společnosti, včetně řady vývtorů legendárního a geniálního inovátora a vynálezce Gunpei Yoki, který má – mimo jiné – na svědomí i Game Boy. Ukázky jeho práce zahrnují například i hry s pistolemi, z nichž později vycházel i NES Zapper; Light Telephone, v principu kombinace baterky a vysílačky v podobě kamery; Chiritori, podtlakový vysavač na dálkové ovládání; či Eletronic Love Tester – přístroj pro mladé páry, který jim poradí, jak moc se k sobě hodí.

Další zajímavosti z historie společnosti zahrnují domácí stroj na cukrovou vatu; superlevnou kopírku zvanou Copilas; či N&B blocks – variaci na Lego.

Návštěvníci si na výstavě mohou zakoupit hry od Nintenda – od nejnovějších konzolí Wii až po stolní minigolf z roku 1992. A samozřejmě jsou zde k zakoupení i propagační předměty Nintenda a jeho herních hrdinů – například nová trička s motivem Super Mario Kartbyla vyprodána během několika málo hodin.

Zajímavostí je, že žádný z ukázaných předmětů nebyl zapůjčen Nintendem – organizátoři výstavy si je všechny sehnali z jiných zdrojů.

  
Vstup do muzea * Hanafudo karty * Eletronic Love Tester 

  
První světelné pistole * Je libo vysavač na dálkové ovládání? * Light Telephone nebo kamera?

  
Domácí strojek na cukrovou vatu * Lego od Nintenda * Copilas, levná kopírka

 

Zdroj: 1up

Diskuze (5) Další článek: Zoo Tycoon 2: Marine Mania vyjde za šest dní

Témata článku: , , ,