Na Nintendo Switch vyjde akční DOOM i Wolfenstein II

Včerejší Nintendo Direct nás velmi příjemně překvapil. Bethesda svou spolupráci s Nintendem Skyrimem neukončí a na Switch vydá rovněž své dvě obrovské střílečky.

 

Jmenovitě se jedná o DOOM, který vyšel 13. května roku 2016 a o Wolfenstein II: The New Colossus, jehož datum vydání je plánováno na 27. října tohoto roku na Xbox One, PS4 a PC. V případě obou titulů se však datum vydání pro Switch liší. DOOM vyjde na Switch v neupřesněném datu někdy na Vánoce tohoto roku a Wolfenstein II dokonce až příští rok.

O porty by se dokonce měla postarat původní autorská studia - o DOOM se tedy postará id Software a o Wolfensteina II MachineGames. DOOM naštěstí nevyjde v nějaké okleštěné verzi a dočkáme se editoru SnapMap. Hra na konzoli vyjde v edici se všemi DLC.

Pro Nintendo Switch a zejména jeho fanoušky je to rozhodně velmi dobrá zpráva. Konzole stále trpí velmi malým počtem titulů a obavy, že podpora velkých vydavatelů bude klesat, rozhodně nejsou od věci - ostatně i když podpora stále trvá, Ubisoft ani EA neoznámily, že své největší tituly jako AC Origins nebo Star Wars Battlefront II vydají na Switch. Tohle jsou první vlaštovky naděje.

Mimo DOOMa a Wolfensteina II chystá Bethesda na Nintendo Switch rovněž RPG The Elder Scrolls: Skyrim. Datum vydání je stanoveno na 17. listopadu tohoto roku.

Diskuze (1) Další článek: Veřejná beta PvP módu do Ghost Recon: Wildlands dorazí za týden

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,