Na remastery prvních dvou Warcraftů je zatím zbytečné čekat, říká Blizzard

Povolte bránici a vydechněte, protože remaku prvních dvou Warcraftů se (zatím) nedočkáte.

Během BlizzConu 2016, který se konal minulý víkend, oslavoval Blizzard 25. výročí a v rámci toho se uspořádal i panelovou diskuzi, která ukončila některé dohady a nejasné otázky kolem některých projektů. Jeden z fanoušků se tvůrců zeptal, jestli plánují v budoucnu remasterovat první dva díly Warcraftu, které jsou považovány za legendární a dostal jasnou odpověď. 

Spoluzakladatel Blizzardu Frank Pearce jako první řekl, že je šťastný, že vlastní všechny původní zdrojové kódy a nastavení, které v minulosti společnost vytvořila vytvořila a to platí i u Warcraftu. Dále dodal: „Aktuálně se ukázalo, že je těžké s těmito kody pracovat a začít je předělávat. Jsou staré. Zapomněli jsme, jak to všechno dát znovu dohromady." 

Potom ale nastal lehký obrat, když Pearce dodal: „Máme několik oddaných lidí, kteří po tomto nápadu touží. Hrabou se v kódech prvního Warcraftu a už jim to běží na monitorech. Hrál sem to, tak to vím." Zajímavý komentář poté, co sdělil, že remake se nekoná. 

„Warcraft: Orcs & Humans byl úžasný pro tehdejší dobu. Je ale třeba dodat, že v dnešním světě a jeho standardech to už nebude taková zábava, jakou byste čekali. Hra je stará a funguje na jiných očekáváních hráčů." Kromě toho ještě Pearce dodal, že by radši vydával lidské i další zdroje na vylepšování nejnovějšího počinu Overwatch, než se hrabal ve fosilních záležitostech.

Diskuze (2) Další článek: Připravte se: Nové herní Metro možná vyjde příští rok

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,