Na singleplayerové hry nikdy nezanevřeme, slibuje Sony

Sony tvrdí, že singleplayer je a bude vždy klíčovou součástí plánů společnosti.

Současná generace PlayStationu se do historie singleplayerových her zapsala zlatým písmem s tituly jako God of War, Horizon: Zero Dawn, Uncharted 4, Bloodborne a hromadou dalších. Všechny tyto exkluzivity nám daly možnost prožít fantastická dobrodružství plná tuhých nepřátel a emotivních momentů. Jako sirény lákaly i zaryté PC hráče k tomu, aby přece jen odložili hrdost PC master race a sáhli po konzoli. A nebojte, v budoucnu to chce Sony mít podobně i dál.

Prezident jedné z divizí Sony, Jim Ryan, potvrdil, že příběhové hry jsou žánrem, od kterého se společnost nechystá hnout ani na krok. Byla to jeho reakce na otázku, zda se Sony nechystá více zaměřit na hry jako služby. Ačkoliv to podle něj je také cesta, kterou je možné zvládnout dobře, upřednostňuje přinést hráčů několik desítek hodin vydatného příběhového zážitku.

"Nikdy v historii jsme neměli větší úspěch než nyní s příběhově zaměřenými hrami pro jednoho hráče. Z toho máme dobrý pocit a rozhodně to není žánr, od kterého bychom se chtěli někam vzdalovat. Hry jako služba určitě v případě kvalitního zpracování dokáží nalákat lidi a držet si popularitu, ale jenom tak moc, jak se rozvíjí samotný herní trh a víc a více lidí tráví hodně času u jedné hry," tvrdí Ryan.

Od Sony jde samozřejmě o velmi pochopitelný krok. Poslední exkluzivity pro PlayStation, které se podívaly na světlo světa slavily vždy obrovské prodejní úspěchy a většinou také skvělé recenze a hodnocení v čele s God of War, které se stalo hrou roku ve více než sto devadesáti anketách a prodalo přes deset milionů kopií za jeden rok.

Ryanova slova ostatně potvrzuje už jenom to, co nás čeká před přechodem na příští generaci. Do té doby se totiž máme dočkat ještě pořádných příběhových nášupů jako Death Stranding v listopadu či Ghost of Tsushima a The Last of Us: Part 2 v příštím roce. Možná i to je jeden z důvodů, proč letos Sony vynechává E3. Všechny velké tituly pro současnou generaci se nejspíše už představily a další kousky tak můžeme čekat až po představení nové konzole. Zlákala i vás už konzole od Sony?

 

Diskuze (8) Další článek: Crash Team Racing Nitro-Fueled blázní ve startovním traileru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,