Na trh s handheldy vstupuje další hráč

I když se to nezdá, handheldový trh je ve své podstatě docela malý. Drtivou většinu zákazníků si mezi sebou totiž rozdělí Nintendo a Apple, přičemž to co zbude povětšinou ošetří Sony. Fanoušci PSP se nejspíš budou vztekat a urážet, ale takhle nějak to holt v praxi funguje.

Přesto se do tohoto odvětví herního průmyslu snaží každoročně vecpat někdo nový, většinou jde o Číňany, kdo je přesvědčený, že právě jeho mašinka bude schopna konkurovat zavedené trojici. Plány na originální handheld tak můžeme najít třeba v Microsoftu, nebo nově u Panasonicu.

Tahle "firmička" z japonské Kadomy si je svým výrobkem natolik jistá, že ho už oficiálně představila a rovnou přihodila i něco málo prvních informací. Jungle, jak by se měl handheld jmenovat, podle všeho nebude žádné ořezávátko. Přístroj se pochlubí QWERTY klávesnicí, touchpadem i d-padem, microUSB a dokonce HDMI portem.

Běhat by měl přístroj na upraveném Linuxovém jádru, a bude proto velmi zajímavé sledovat, jak se popasuje s hrami, které by na něm měly běhat. Panasonic totiž bude sázet především na závislost lidí na online hrách, což je jasně patrné z první potvrzené hry na Jungle - Battlestar Galactica Online.

Kdy konkrétně se handheld objeví na trhu zatím nikdo neví, avšak letošní Vánoce zní jako docela rozumný tip.

Zdroj: Gizmodo

Váš názor Další článek: FIFA 11 se dočkala mohutného launche

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,