Na Xboxu rozjedete hry pro PC. Nově to jde oklikou přes GeForce Now

Na Xboxu spustíte hry ze Steamu i Epicu, jen budete potřebovat hodně dobrý internet

Provozovatelé herních streamovacích platforem zamířili do webových prohlížečů, aby se mohli nabídnout služby i na iPhonech a iPadech. Apple totiž dělá drahoty a příslušné streamovací aplikace jednoduše nevpustí do App Storu. Stávající situace ale může být výhodná i pro majitele konzolí. Jak upozornil Tom Warren z magazínu The Verge, herní streamy již fungují také v prohlížeči Edge na konzolích Xbox.

Tímto způsobem se už na Xbox dostaly Google Stadia nebo služba Parsec, která slouží pro zobrazování vzdálené plochy, čímž je možné také spouštět hry z jiného počítače. Nově pak skrz Edge funguje také GeForce Now, takže na konzoli skrz cloud rozjedete více než 1000 her určených pro PC.

Služba Nvidie zpřístupňuje tituly, které jste si koupili na Steamu, GOGu, Ubisoft Connectu nebo Epic Games Storu. Umožňuje hrát na gamepadu, ale podporuje také ovládání pomocí klávesnice a myši, a to i na Xboxu. GeForce Now má k dispozici tři tarify, ten základní je zdarma, nejvyšší pak stojí 2690 Kč na půl roku.

Tarify GeForce Now
  Free Priority RTX 3080
cena 0 Kč 1349 Kč / 6 měsíců 2690 Kč / 6 měsíců
přístup omezený přednostní přednostní
rozlišení 1080p60 1080p60 1440p120
ray tracing ne ano ano
délka relace 1 hodina 6 hodin 8 hodin

Konkurenční PlayStation obsahuje prohlížeč také, ale je skrytý a zatím i značně omezený, takže jeho prostřednictvím zatím hry streamovat nelze.

Diskuze (1) Další článek: Valheim láká na nový horský biom a další inovace v chystané aktualizaci

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,