Na závodní okruhy v Toca Race Driver 3

Série Toca Race Driver od britských Codemasters se vždycky snažila o patřičnou rovnováhu mezi arkádovým pojetím a simulací. Třetí díl je v přípravě již nějaký ten pátek a kromě konzolové a PC verze se jej dočkáme i na novém handheldu PSP. Nejen o tom se zmínil Gavin Raeburn, vedoucí vývojářského týmu, ve včerejším rozhovoru na Eurogameru. Toca Race Driver 3 bude podle jeho slov i nadále pokračovat v duchu předchozích dílů, tedy kdesi na pomezí realistického simulátoru (GTR) a arkádové hry jako například série Need For Speed. Tentokrát však bude vše jasně viditelné díky možnosti volby mezi dvěma herními módy - World Tour a Pro Career.

Volba World Tour v sobě bude kombinovat rovnou tři stěžejní prvky - filmové scény, funkce tutoriálu a samotné závodění. Mixem výše zmíněných propriet dostanete představu o čem tento mód vlastně je. Ve World Tour existuje dějová linie sledující vývoj hlavního hrdiny, tedy vás, coby závodního jezdce. Filmové scénky jsou pak jakýmsi motorem, který posouvá příběh kupředu a zároveň okénkem do světa motorismu a technických vymožeností kolem. Po vzoru minulých dílů, které právě tímto v závodních hrách neobvyklým prvkem vynikly, se opět dočkáme suchého humoru a uvěřitelných postav. Byla by škoda nevyužít potenciálu animovaných filmečků, a tak budou suplovat i známý tutorial, jenž vás, na rozdíl od ostatních titulů, poutavou formou seznámí se všemi úskalími jezdeckého řemesla.

Pro Career naopak bude simulací se vším všudy. Od náročnějšího ovládání vozidel, přes chytrou a někdy až záludnou umělou inteligenci, až po možnost totálně zdevastovat každý vůz, navíc s perfektním zpracováním odlétávajících kusů a částí karoserie. Ohromující realismus však podle autorů nezůstane jen u výše zmíněného. Každá ze sedmi disciplín se bude konat podle stanovených pravidel, charakteristických pro každou z nich. Jeden závod se tak bude skládat z více částí; vše odstartuje sérií tréninkových dní, následovat budou zkušební jízdy s možností upravit vlastnosti vozu, dále kvalifikace a vše vyvrcholí v ostrém závodě. Fungovat budou pochopitelně i barevné vlajky, různé strategie a taktiky jako kdy přezout gumy, natankovat či vyměnit směsi. Jak už bylo řečeno výše, hra bude obsahovat sedm stěžejních závodních škatulek, mezi kterými se budete moci volně pohybovat. Za zmínku stojí určitě V8 Supercars a série DTM, kterým jsou vyhrazeny samostatné kariérní módy. Díky silné licenci těchto dvou "značek" budete moci shlédnout spoustu video záznamů a prohlédnout si poutavé obrázky, jež vám do detailu přiblíží motoristický svět.

S novým Race Driverem bychom se měli setkat v zimě (snad ještě tohoto roku) a to na Xbox, PS2, PC a dokonce i na handeldu PSP.

Zdroj: Eurogamer, 3DGamers

 

Váš názor Další článek: Přenos informací bezpečnější - jednotlivé fotony

Témata článku: , , , ,