Namco Bandai ve ztrátě

Japonská společnost Namco Bandai se potýká s nemalými problémy. Firma, jež má na svědomí sérii Soul Calibur, Afro Samuraie, či Beautiful Katamari, totiž vykázala za druhé čtvrtletí fiskálního roku 2009 propad o 92%. V řeči čísel to znamená, že zatímco ve stejném období loňský rok vykázala herní divize příjem ve výši 4,4 miliardy yenů (asi 45,5 milionů dolarů), letos to bylo pouhých 337 milionů yenů (tedy, přibližně 3,4 miliony dolarů).

Od většího propadu přitom akcionáře jmenované firmy zachránila konzole Playstation 2, která se postarala o největší prodeje, když tři tituly pro tuto platformu dosáhly necelých 2,5 milionů prodaných kopií. Hned v závěsu pak zůstalo Nintendo DS s 13 hrami, jež překonaly hranici 1,5 milionu prodaných kopií. Pro srovnání ještě dodáme, že jediným jakž takž úspěšným titulem pro novogenerační konzole se stal Dragon Ball Z Burst Limit, kterého se prodalo nějakých 700 tisíc kopií.

Herní divizi však podržely ostatní oddělení jmenované společnosti, díky čemuž není celkový propad nikterak dramatický (z 1,2 miliardy dolarů na cca 1 miliardu dolarů). Namco se tak připojilo k Sony, které si stěžuje na nepříznivé ekonomické klima panující v Japonsku. Zda-li jim to pomůže ovšem netušíme.

Zdroj: Games Industry

Diskuze (2) Další článek: The Chronicles of Spellborn odloženo

Témata článku: , , , ,