Namco loni téměř zdvojnásobilo své zisky

Zatímco většina světových vydavatelství pracující v oblasti počítačových her zaznamenala ve fiskálním roce 2003 určitý propad, japonské společnosti Namco se v uplynulém orce podařilo více než zvdojnásobit své zisky.

Podle denníku The Japanese Times se zisky společnosti zvýšily o neuvěřitelných 83,3% - na 7,6 miliardy yenů (67,2 miliónů doalrů). Nezdaněné zisky společnosti vzrostly o 64,4% na 14,4 miliardy yenů (128,1 miliónů dolarů) a jejich provozní zisky stouply o 11,5%, tedy na 172,6 miliardy yenů (1,5 miliardy dolarů).

Podle denníku na takovémo vzestupu mají rozhodující podíl zejména vysoké příjmy z prodeje arkádových automatů a konzolových her. Zejména hra Taiko no Tatsujin, která vyšla jak v arkádové, tak v konzolové verzi, zaznamenala v Japonsku neuvěřitelný úspěch.

Z mezinárodního hlediska se o tento nárůst zasloužil zejména titul Soul Calibur 2, který vyšel rovněž jak v arcádové, tak v konzolové verzi (PS2, GC, Xbox). Time Crisis 3 a Xenoaga Episode 1: Der Wille zur Macht si vedly také dobře, ale nenaplnily všechna očekávání.

Zdorj: Gamespot

Váš názor Další článek: Zisky Square Enix za rok 2004

Témata článku: ,