NAMCO se začíná připravovat na oslavy 50. výročí svého vzniku

Japonská společnost NAMCO, která u nás proslula zejména svými hrami jako Tekken, Soul Calibur, Xenosaga, Pac-Man (a mnoha dalšími, určitě si sami na nejeden jejich titul vzpomenete) se začíná připravovat na oslavy 50. let od svého vzniku, které proběhnou příští rok. Dokonce pro tuto příležitost připravila speciální logo, které se objeví na různých propagačních akcích.

Společnost NAMCO byla založena v roce 1955 jako výrobce atrakcí pro zábavní parky se sídlem v přístavním měste Yokohama nedaleko Tokia. Původně se ale společnost nejmenovala Namco, ale Nakamura Corporation a svůj současný název přijala až v roce 1977 - tři roky před tím, než vydala svou první hru; hru, která ji doslova vystřelila na vrchol herního průmyslu: Pac-Man.

Logo, které společnost připravila pro své 50. výročí, v sobě obsahuje obrázek kolotočového koně jako symbol původu společnosti. Namco prohlásilo, že toto logo hodlá použít v mnoha reklamách a kampaních v příštím roce, ale co přesně v sobě tyto "reklamy a kampaně" zahrnují zatím neupřesnili.

Možná si teď myslíte, že padesát let je neuvěřitelné stáří na firmu v herním průmyslu, ale nenechte se mýlit: zdání klame - a v Japonsku to platí dvojnásob. Například společnost Nintendo slaví tento rok celých 115 let od svého založení...

Zdroj: Gamesindustry

Váš názor Další článek: Getaway jako film

Témata článku: , , , ,