NAOSTRO: Ptejte se Martina Zavřela, šéfredaktora Doupěte!

Martin Zavřel, současný šéfredaktor Doupěte, usedl do horkého křesla rubriky NAOSTRO již letos na jaře - v době, kdy Doupě přebíral. Od té doby však realizoval řadu drobných i větších změn na jeho stránkách a také několik projektů s nimi souvisejících. Jako poslední letošní rozhovor vám tedy dáváme šanci po půl roce aktivní práce na Doupěti šéfredaktorovi znovu položit libovolnou otázku.

Cyklus Čtenáři Naostro (nově s názvem NAOSTRO) se od září vrátil na stránky Doupěte a vy jste tak již měli jedinečnou možnost vyzpovídat Pavla Mondscheina (redaktora magazínu GameStar), Michala Aclera (šéfredaktora serveru PlnéHry.cz), Jaroslava Pavlíčka (jednatele firem Cenega Czech a Cenega Publishing) a v neposlední řadě pak význačnou osobnost české herní scény, Petra Vochozku (šéfa studií Illusion Softworks)!

Ani v další týden letošního roku nebudete ošizeni o možnost pokládat dotazy zajímavé osobnosti herní scény. I nadále vám tak každých čtrnáct dní nabídneme jednu osobu, které pak můžete položit libovolnou otázku. Z dotazů vybereme maximálně 20 až 25, na které osobnost odpoví. Nejde tedy v žádném případě o jednoduchý chat - vše se nese v duchu klasického rozhovoru - odpovědi jsou tedy promyšlené, věcné a delší, než na jaké jste zvyklí u běžného chatu. Interview je plně ve vaší režii a záleží jen na vás, jak bude výsledný čtenářský rozhovor vypadat!

 

Nebudeme chodit kolem horké kaše a raději rovnou představíme našeho dnešního „hosta“, byť právě toto označení není zrovna výstižné – on je totiž na Doupěti doma! Do horkého křesla tentokráte usedá Martin Zavřel, současný šéfredaktor Doupěte, a vy tak máte jedinečnou příležitost zeptat se jej na jakékoliv otázky související s tvorbou i změnami vašeho oblíbeného webového magazínu.

Martin Zavřel před redakcí Computer Pressu...

Martin Zavřel se narodil v roce 1979 v Brně, maturoval na obchodní akademii Kunicova v Brně, po škole vyzkoušel různá zaměstnání (od agenta realitní firmy až po natěrače jeřábů :o)), nakonec se stal obchodním zástupcem nejmenované firmy se specializací na prodej digitální techniky a fototechniky, aby od dubna letošního roku nastoupil do Computer Pressu jako šéfredaktor internetového magazínu Doupě (od počátků existence Doupěte zde byl přítomen jako stálý redaktor).

...u svého pracovního stolu v redakci...

Již na základní škole Martin „vydával“ vlastní časopis zaměřený na sci-fi a fantasy, během studia na střední škole se zabýval překlady a recenzemi do amatérských časopisů o domácích videohrách, v roce 2000 začal psát pro Doupě vůbec první „Doupěcí“ konzolové články a časem se stal vedoucím skromné konzolové sekce tohoto serveru, která ve svých počátcích slavila překvapivé úspěchy. Pod pseudonymy publikoval řadu povídek a básní „ze života“ v různých periodikách... Martin se aktivně účastní brněnských setkání fanoušků Final Fantasy a Anime.

...a při natáčení "tak trochu jiného" rozhovoru, kterého se dočkáte v lednu!

Jak již bylo zmíněno, od 1. dubna 2003 je šéfredaktorem Doupěte (v květnu jsme s ním uskutečnili první rozhovor, který naleznete zde). Jeho současné plány nezahrnují nic menšího, než postupnou likvidaci slabých stránek Doupěte a vytvoření internetového magazínu o hrách, o jakém vždy snil – kromě jiného aktuálního a zábavného, disponujícího sehraným týmem dobrých autorů, tvořících zdravé srdce silného internetového magazínu.

Martin Zavřel, redaktorka Doupěte Kateřina Bínová a Petr Vochozka na premiéře Matrix: Revolutions

Za více než půl roku od přijmutí těžké úlohy šéfredaktora již spolu se svým autorským týmem představil mnoho novinek – vylepšení internetových stránek Doupěte po stránce funkcí i rychlosti, znatelné obohacení obsahu, zpřísnění hodnocení u recenzí či dva významné projekty – ať již „invexové“ Doupě DVD či nový internetový obchod s hrami Doupě na Vltavě.

Hrát hry je sice legrace, ale být šéfredaktorem herního magazínu, to je především spousta zodpovědné práce. Jak to dnes Martin vidí? Zeptejte se v diskuzi pod tímto článkem!

Představení našeho dnešního hosta je u konce. Jak je však nepochybně jasně patrné ze stručného životopisu, ptát se je opravdu na co – v dnešním virtuálním kotli tak můžete Martinovi pokládat dotazy týkající se práce šéfredaktora, jeho každodenních povinností, změn, které plánuje s Doupětem provést, stejně jako projektů Doupě DVD či Doupě na Vltavě, nedávno vzniklého internetového obchodu s hrami. Jako vždy, i tentokráte však znění otázek záleží jen a pouze na vás samotných – na jejich vložení do diskusního fóra máte čas do soboty 27. prosince do 17:00 a celý rozhovor by se měl (pokud vše půjde podle plánu) na Doupěti objevit příští čtvrtek 1. ledna 2004.

Diskuze (15) Další článek: Sbírka demoverzí společnosti Blizzard

Témata článku: , , , , ,