NAOSTRO: Ptejte se Mikoláše Tučka, šéfredaktora Score

Další díl Čtenářů NAOSTRO jsme úmyslně věnovali šéfredaktorovi nejstaršího fungujícího herního magazínu u nás. Score totiž slaví jubilejní desáté výročí od svého vzniku, což je doba svádící k nejrůznějším otázkám o minulosti, přítomnosti a konečně i budoucnosti populárního časopisu. Na vaše dotazy ohledně Score a dalších věcí čeká Tukan do soboty.

Deset let, to je úctyhodná doba, se kterou se nemůže pochlubit žádný jiný herní magazín u nás. Jenom Score. 28. ledna vyjde jeho jubilejní stodvacáté číslo, jímž redakce završí desátý rok své existence. Myslím, že tu ani nemusím příliš připomínat všechny světlé a i temné okamžiky historie Score, neboť jsou všem dobře známy. Koneckonců vzpomínkám a pohledům do minulosti byl určen jeden z předchozích dílů NAOSTRO, kdy jste mohli vyzpovídat legendu české herní scény – ICE.

V dnešním díle se však zaměříme na minulost bližší.... i když jak se to vezme, Mikoláš Tuček je u kormidla časopisu Score už neuvěřitelných třicet čísel! Mikoláš Tuček se narodil 13. 12. 1977. To znamená, že je střelec, bohužel jen ve zvěrokruhu, profesionální fotbalista se z něj k jeho nelibosti nikdy nestal. Poslední čtyři a půl roku tráví ve Score (z toho dva a půl jako šéfredaktor), předtím vyzkoušel co se dalo a chvílemi se to opravdu nedalo. Pracoval jako asistent režie u dokumentárních filmů, rámoval obrazy, otvíral kavárnu, recitoval, ale také je dvojnásobným juniorským mistrem ČR v baseballu.

Jak vidíte, jedná se vskutku o renesančního člověka (ostatně pro diváky Volejte šéfredaktorovi na Score DVD to žádná novinka není:-), proto je paleta možných otázek opravdu široká. Pravděpodobně ale většina otázek bude směřovat na současnou podobu Score. Není divu, česká herní scéna je natolik specifická, že se kolem každého časopisu vytvořil početný zástup zastánců, ovšem také odpůrců. Score je často (možná až neprávem) vyčítána pubertálnost a snaha vtipkovat za každou cenu. Spousta lidí však současnou podobu chválí. Ať už patříte do kterékoli skupinky, dnes máte jedinečnou příležitost vyříkat si to přímo se šéfredaktorem takřka na živo!

Otázky však mohou směřovat k dalším tématům, které vás zajímají. Jak probíhá život v redakci, co se Tukanovi osobně nejvíce líbilo v poslední době, jak oslavil Ježíška a mnoho dalšího. Fantazii meze opravdu neklademe.

Uzávěrka všech dotazů je v sobotu 24. ledna v 17:00. Odpovědí se dočkáte přesně v den, kdy vyjde 120. Score, tedy následující středu (28.1.).

Diskuze (80) Další článek: Atari prodává, tentokrát doménu www.games.com

Témata článku: , , ,