NAOSTRO: Ptejte se Ondřeje Zacha, nového šéfredaktora BonusWebu

Prakticky po celou dobu své existence byl BonusWeb spojen se svým zakladatelem Zdeňkem Poláchem. Před nedávnem však duše projektu překvapivě oznámila, že ze své pozice odstupuje. Novým šéfredaktorem se stal Ondřej Zach alias Vrah. V dnešním díle NAOSTRO máte jedinečnou možnost jej vyzpovídat v jeho historicky prvním interview po uvedení do funkce.

BonusWebu patří mezi herními magazíny na internetu nezastupitelné místo. Web, který začínal jako třešnička na dortu internetové prezentace Score se dokázal brzy osamostatnit, aby se pak později stal součástí nabídky internetového portálu idnes.cz a troufl si i na částečné zpoplatnění svých služeb. Po celou dobu v jeho čele stál jediný člověk - Zdeněk Polách (Vreco). Ten však překvapivě nedávno oznámil svůj odchod. Štafetu převzal dlouholetý redaktor časopisu, Ondřej Zach. Právě on se stal dalším hostem v našem cyklu čtenářských rozhovorů NAOSTRO. Jako obvykle mu po celý týden můžete položit jakkékoli otázky.

 

1999 * 2003 (Upozornění: Toto není reklama na zázračný nový prostředek na zhubnutí)

Z vašich dotazů (jež můžete zadávat do diskusního fóra pod článkem) vybereme maximálně 20 až 25 nejlepších, na které osobnost odpoví. Nejde tedy v žádném případě o jednoduchý chat - vše se nese v duchu klasického rozhovoru - odpovědi jsou tedy promyšlené, věcné a delší, než na jaké jste zvyklí u běžného chatu. Interview je plně ve vaší režii a záleží jen na vás, jak bude výsledný čtenářský rozhovor vypadat!

Co na sebe Ondra honosící se přezdívkou Vrah prozradil před rozhovorem?

Narodil jsem se v zimě roku 1980 - podle západního kalendáře ve znamení Kozoroha, čínský zvířetník mi přisoudil Opici. Protože se bavíme o hrách, začal bych právě jimi. Pozitivní vztah ke hrám jsem si vybudoval již na základní škole, kdy hráli snad všichni kluci ve třídě - hry jsme si tehdy "samozřejmě" kupovali na disketách od piráta, kdy 1 MB stál 10 Kč (na dnešní poměry poněkud nevýhodný kurz :). Herní odysea pokračovala i na střední škole - během té doby jsem založil i herní stránku o českých hrách Ondran, která se díky minimální konkurenci stala poměrně oblíbená. Pak přišel BonusWeb, o kterém jsem kdysi, ještě za hostování na Score, prohlásil, že je to neuvěřitelná sračka, avšak k mému překvapení se záhy razantně zlepšil. A tak jsem pro něj začal psát, přišel si na první honorář (pro studenta skvělá věc :), o něco později následovala první recenze pro Level. Prakticky odmalička byl jeden z mých snů psát pro některý herní magazín, případně stát se dokonce jeho redaktorem, což se mi splnilo.

Ačkoliv již na základní škole jsem se "věnoval" hrám, pořád ještě zbývalo dost času na kolo či fotbálek na hřišti. Střední škola byla jiná - žádné holky ve třídě, automat na Colu za rohem, pohyb omezující se na často citované surfování po internetu... zkrátka ideální líheň skutečných počítačových hráčů :-). A že jich bylo. Když jsem pak ve čtvrtém ročníku zjistil, že váha ukazuje nemilosrdných 103 Kg, přišel čas na radikální změnu. Po prázdninách jsem si odbyl svoji epizodku na MatFyzu už podstatně lehčí, prakticky během roku jsem zhubl na 69 Kg (což už bylo ale zase málo).

Mimo jiné jsme se s kamarádem dohodli, že bychom mohli začít sportovat - hledali jsme na internetu, nakonec nás odkazy zavedly do bojových umění, až ke korejskému Taekwon-do ITF, které se nám ani po více jak třech letech dosud neomrzelo. Kouzlo je v tom, že se člověk snaží pořád jít dál, prakticky neustále je co zlepšovat - ideální hodnota neexistuje, navíc bez tréninku člověk podléhá pomalé, ale setrvale dolu jdoucí tendenci (a to, myslím, neplatí jenom o bojových uměních a sportech). Ze zálib: mimo sportu rád chodím do kina, vybírám si ale i z filmového klubu, prostě podle nálady, dále rád čtu (dříve výhradně fantasy, dnes doháním klasiku :), zajdu na pivo, do čajovny, fotím s digitálem... hm, to by stačilo.

Jako obvykle nehodláme směr, jakým povedete rozhovor, nijak omezovat. Do výsledného rozhovoru vybereme ty nejzajímavější a nejkonkrétnější otázky. Uzávěrka vašich dotazů (vkládejte je do diskuzního fóra pod článkem) je v sobotu 10. dubna v 17:00. Celý rozhovor pak vyjde v následujícím týdnu, pokud vše půjde dobře, tak 15. dubna.

Diskuze (11) Další článek: Turnaje ve Warcraftu 3 a Counter-Strike pro amatéry

Témata článku: , , ,