NapkinRace - šílená terénní jízda!

Graficky dokonalé závody terénních vozítek, zasazené do originálního prostředí s motivy květin či vánoc. Jako bonus pak dvojice zajímavých módů a výborný multiplayer, který si můžete užívat také ve více hráčích na jednom PC. Tak zní krátká charakteristika titulu NapkinRace. Nevěříte? Pojďte se o tom přesvědčit v našem dnešním článku, který vám o této netradiční hře prozradí více.

ezi vývojáři často obletované žánry, vhodné právě pro freeware tituly, patří také závodní hry. Vytvořit závody a klání na čemkoliv, kdekoliv a proti komukoliv. Podle tohoto hesla se většina autorských týmů řídí a důkazem potvrzujícím pravost tohoto tvrzení je také nejnovější titul NapkinRace, který rozhodně nepatří do vytříbené společnosti klasických a nijak se nelišících závodních simulací!

 

Hra obsahuje dva základní módy. Hned ten první (nazvaný Tag!) je svým obsahem opravdu netradiční a slovy těžce vyjádřitelný - celá hra tak trochu připomíná honěnou, byť s lehce pozměněnými pravidly. Tentokrát je totiž vaším úkolem utíkat a nenechat se chytnout právě v době, kdy onu pověstnou babu (zde prezentovanou jakousi neviditelnou mocí) máte. Kdo ze všech soupeřů dokáže při svém útěku našetřit minutu času, vyhrál. Zvolený časový limit se však dá měnit, stejně jako počet soupeřů či obtížnost. Druhý mód je již obdobou klasických závodů - celá trať je sestavena z množství branek, které musíte systematicky projet tak, abyste dané kolo dokončili správně. I zde platí výše řečené - počet kol i soupeřů je volitelný. A co více, celému zápolení se můžete věnovat také v rámci turnaje!

Hra se vždy odehrává na čtvercových, neviditelnou zdí ohraničených mapách. Ty se mimo jiné pyšní skutečně nepříjemným terénem, díky čemuž se jednoduché ovládání vašeho mini-autíčka stává složitým, zejména při traťových závodech, kdy je nezbytně nutné trefit se do prostor následující branky. V závislosti na zvolené obtížnosti se vám pak bude zdát obtížné také unikání ostatním závodníkům. Co se týče rozmanitosti prostředí, to můžete měnit pomocí různých koberců, tedy jakýchsi podkladů zmiňovaných čtvercových map. Nechybí motivy květin, vánoc a také další, skvěle vypadající tapety.

 

Pozapomenout nemohu ani na multiplayer, nezbytnou to složku moderních komerčních i freeware titulů. Hrát tak můžete na jednom počítači (například společně na klávesnici), kdy se obrazovka hry klasicky rozdělí na dvě poloviny. Umožněno je vám však také vytvořit si vlastní hru na místní síti či přes Internet. Suma sumárum tedy další výrazné plus potvrzující kvality hry.

Jednou z nejsvětlejších stránek je pak grafické zpracování. To je opravdu působivé, navíc je vám umožněno volitelně si nastavit rozlišení a mnohé další volby. Kvalitní je také ozvučení. No a co říci na závěr? Nebýt možná až přílišné velikosti hry, doporučil bych ji bez jakýchkoliv připomínek - na chvilkové odreagování vás jistě zabaví a soupeření s živým protihráčem má nepochybně své kouzlo.

Homepage: http://steinware.dk/
Systémové požadavky: AMD Duron 800MHz, TNT2
Výrobce: Stein Nygĺrd
Velikost: 10,9 MB

Download: Homepage hry

Váš názor Další článek: Max Payne 2 oficiálně oznámen, vyjde na podzim 2003!

Témata článku: , , ,