NASA vás vezme na Mars prostřednictvím hry

Navzdory tomu, že první let člověka na Mars je naplánován až na rok 2030, NASA to stihne s pomocí Unreal Enginu 4 a VR v předstihu. Vy se můžete přidat.

Zdaleka nejde o první případ, kdy se americká agentura pro vesmírný výzkum snaží pomocí počítačové hry obyčejným smrtelníkům přiblížit, jaké je to být astronautem. NASA ve spolupráci s vesmírnými laboratořemi MIT, Fusion Media a několika vývojáři z Irrational Games totiž přinese vůbec první simulaci přistání na rudé planetě, a to všechno exkluzivně v podobě pro virtuální realitu.   

Hra samotná přinese několik krátkých misí, ze kterých se většina bude odehrávat právě na povrchu lidskou nohou nedotčené planety, ale dostanete se třeba i do obytného modulu pro astronauty. Prozkoumávat Mars budete moci buďto po svých, nebo případně pomocí speciálně uzpůsobeného vesmírného vozítka. Pochopitelně se nebude jednat o žádný tří-áčkový akční trhák, důraz se bude klást především na kvalitu prostředí. 

NASA datum vydání zatím neprozradila, zato už teď víme, že hra přijede na brýle Oculus Rift, Google Cardboard a Samsung Gear VR. Byla by škoda, kdyby HTC Vive a Playstation VR přišly zkrátka, proto přítomnost hry pro tyto zařízení není vyloučena. Ke stažení by měla být bez jakéhokoliv poplatku, jelikož se nejedná o komerční projekt.

1454023638-mars-2030-virtual-reality.jpg

Váš názor Další článek: Podívejte se na pohyb a ovládání rubačky Hellblade

Témata článku: , , , , , , , , , ,