Nascar Heat – pouhých 300K na instalaci

Na obzoru se objevila další závodní hra, ve které se tentokrát postavíte na startovní čáru závodů Nascar, aby jste po symbolickém odmávnutí dupli na plyn a vyrazili po okruhu za nekompromisním vítězstvím. Hasbro, které hru vydá, přitom slibuje, že oproti konkurenčním hrám bude vaše šance na vítězství mnohem větší...
Na obzoru se objevila další závodní hra, ve které se tentokrát postavíte na startovní čáru závodů Nascar, aby jste po symbolickém odmávnutí dupli na plyn a vyrazili po okruhu za nekompromisním vítězstvím. Hasbro, které hru vydá, přitom slibuje, že oproti konkurenčním hrám bude vaše šance na vítězství mnohem větší...

Lidé z Hasbra vědí, že konkurence na poli závodních her bude letos obzvlášť silná. Aby se svojí novinkou zabodovali, rozhodli se udělat z Nascar Heat jízdu, která by víc než realističností zaujala zábavností. Samozřejmě, že tu bude i mód, ve kterém si svůj stroj na testovacím okruhu nejprve pořádně vyladíte tak, aby vám tam rychlosti skákaly samy, ale užijí si především ti, kteří chtějí závodit, závodit a občas taky vyhrávat. To bude mít na starosti umělá inteligence, díky níž se ostatní auta na trati přizpůsobí vaší rychlosti tak, abyste měli šanci vyhrát, zároveň to ale neměli zadarmo. Pokud tedy nemáte s hrami tohoto typu velkou zkušenost, jste rozený antitalent, který neudělal řidičák ani napotřetí, nebo zkrátka jen nejste pokaždé ve formě, nemusíte mít strach, že byste soupeře viděli jen v dálce před sebou – v téhle hře dostanete možnost si každého v zatáčkách když ne předjet, tak aspoň oťukat. Případné hromadné srážky, které jsou v NASCAR běžné a oblíbené, by přitom měly být vyvedeny s grácií a dostatečnou efektností.

NASCAR bude nabízet dva hlavní hrací módy nazvané „sim“ a „normal“. Zatímco „sim“ bude určen úzké skupině fajnšmekrů bažících po maximální realističnosti, druhý by měl sloužit všem ostatním. Tak jako tak, na výběr budete mít celkem 38 tratí (vtip je v tom, že tyhle závody si jezdí jak známo na oválu a doleva), přičemž ve 12. z nich budete mile překvapeni i tradiční televizní vizuální prezentací vašich soupeřů z řad skutečných hvězd NASCAR. Zbytek pak bude pro změnu odmoderován hvězdou komentátorskou – Alanem Bestwickem, který patří k závodům NASCAR tak jako u nás Míra Bosák k fotbalu:-).

Za vyzkoušení bude určitě stát i mód „Race The Pro“, v němž se v duelu utkáte na vámi vybrané trati s vámi zvoleným profesionálem. Hasbro kvůli tomuto módu oslovilo všechny přední jezdce, vzalo jejich nejlepší časy na daných tratích a ty zakomponovalo do hry. Budete tak moci porovnávat svoje schopnosti se skutečnými traťovými rekordy a případně i posunovat hranice možností. A když si to vyzkoušíte takhle a půjdete vám to, proč to nezkusit v celé sezóně, že? I na to by mělo být pamatováno. 33 závodů Winston Cupu, každý trvající v průměru tři a půl hodiny, tomu se říká skutečná výzva vašim pařanským schopnostem. Vzhledem k tomu, že Nascar závody se ale jezdí na nijak pestrých okruzích a ne každý bude chtít 100 hodin svého života strávit simulovanou jízdou na nich, tvůrci přece jen nabídnou i možnost délku závodu si upravit. Motivací k dokončení Winston Cupu by pak mělo být příjemné překvapení, čekající na vás, pokud budete na konci sezóny mezi prvními třemi.

Na závěr vás samozřejmě neušetřím ani doplňkových informací. Hra by měla být dokončena v srpnu a na trhu by se měla objevit začátkem září, přičemž obsahovat bude i multiplayer pro osm hráčů. Nejzajímavější na celé té záležitosti ale je, že by měla slušně běhat už na Pentiu 166 s 3D akcelerátorem a její instalace by neměla zabrat víc než 300K. Což je směšně málo a jsem opravdu zvědav, jak to celé dopadne. Na podzim budeme moudřejší.

Váš názor Další článek: Thief II: The Metal Age

Témata článku: , ,