Nástupce Age of Empires přichází!!!

O projektu RTS III jako o nástupci či dalším dílu úspěšné série Age of Empires se hovoří už nějaký ten pátek. Právě v těchto dnech však vyplynuly na světlo světa další informace, které jsou více než zajímavé a které si samozřejmě nemůžeme nechat pro sebe. No a naprostou většinu z nich vám přinášíme v dnešní novince.
Málokdy se stane, aby pečlivě chráněná informace o připravované počítačové hře pronikla na veřejnost ještě dříve, než samotní tvůrci chtějí. A právě tato nezáviděníhodná situace potkala autory z Ensemble Studios a jejich projekt RTS3. Tedy, firma Ensemble Studios samozřejmě nenese na tomto „průšvihu“ největší zásluhy – o ty se postaral renomovaný americký časopis Computer Gaming World, jehož poslední díl, jenž se měl na pultech objevit až přibližně za dva týdny, někdo prostě přímo vydavatelům odcizil. No a ty nejzajímavější informace si samozřejmě nemůžeme nechat pro sebe.

Projekt RTS III nepatří mezi naprostou novinku. Naopak, už se o něm velice často diskutovalo. Nyní již můžeme s jistotou říci, že se nebude jednat o další díl ságy Age of Empires s pořadovým číslem 3, ale půjde o zcela novou a doufejme, že i revoluční, hru. Age of Mythology, jak zní přesný název této hry, však toho bude mít se sérií Age of Empires mnoho společného. Tak zaprvé to bude samotný žánr – AOM je samozřejmě klasickou a plnohodnotnou strategií se vším, co k tomu patří. Její děj se bude odehrávat dávno v minulosti, v období plném mýtů a pověr, které si šeptaly naše prababičky (přidejte si prosím před toto slovo ještě několik desítek pra :) pěkně z oušek do oušek. No a právě v této době usilují tři mocné kultury o získání nadvlády nad celým širým světem. A nebyli by to lidé, pokud by se nerozdělili a nepřidali na různé strany tohoto sporu. Hráč se ve hře ocitá v roli panovníka jedné z civilizací, které se snaží zalíbit svým bohům a podmanit si celý svět. To by bylo stručně k obsahu hry, pojďme se podívat na samotný systém jejího hraní. Právě zde se nachází druhý bod, který spojuje Age of Mythology s Age of Empires. Samotná hra by totiž měla probíhat velice podobným stylem, odlišnosti samozřejmě nelze vyloučit, což se také týká případných novinek (chytřejší budeme hned po veletrhu E3, kde má být tato hra oficiálně představena).

Age of MythologyAge of Mythology

Vývojáři z Ensemble Studios připravili speciálně pro Age of Mythology nový engine BANG!, který je plně 3D a na kterém pracují již více než tři roky (což ovšem platí i o samotné hře). Z několika málo obrázků, které jsou k dispozici, je zcela patrné, že při tvorbě enginu nebyl tím hlavním jen celkový vzhled grafiky, ale také přehlednost, se kterou to zatím vypadá velice dobře.

Již z toho důvodu, že Age of Mythology vyvíjí společnost Ensemble Studios, vkládám do tohoto projektu velké naděje, které jsou ještě umocněny prvními informacemi a obrázky, které si můžete i vy přečíst/prohlédnout. Budeme-li hovořit od AOM jako o plnohodnotném nástupci série Age of Empires, můžeme, alespoň prozatím, hovořit o nástupci více než povedeném.

P.S.: Jak jsem již zmiňoval, většina oficiálních a potvrzených informací bude zveřejněna autory na plánovaném veletrhu E3. Situaci kolem Age of Mythology budeme samozřejmě monitorovat a možná již brzy se ohlásíme s dalšími konkrétními informacemi.

Diskuze (8) Další článek: Další obrázky ze hry Undying

Témata článku: , , , , , , , , , ,