Nástupce Planescape: Torment se stane realitou a vy můžete být u toho

Slíbený Kickstarter projekt na Torment: Tides of Numenera byl nastartován a daří se mu skvěle.

Od úspěchu Wastelandu 2 na Kickstarteru se stále hlasitěji mluvilo o nástupci legendárního RPG Planescape: Torment a právě dnes došlo k prvnímu kroku, protože inXile spustili nový projekt.

Nečekejte Planescape: Torment 2, protože se tvůrcům nepodařilo dohodnout na licencování značky od Wizards of the Coast. Nová hra se jmenuje Torment: Tides of Numenera a má byt zasazena do nového světa Numenera inspirovaného vznikající stolní hrou od Monteho Cooka (napsal i celou řádku doplňků do původního Planescape světa).

I když se jedná o nový svět, Torment chce stavět na principech kultovní hry a slibuje dospělé RPG se spoustou morálních voleb a strhujícím příběhem. Stejně jako v případě Planescape: Torment nás čeká izometrické příběhové RPG pro jednoho hráče. Hlavní hrdina bude daný a během svého dobrodružství narazí na celou řádku postav, které se budou moci přidat do party.

torment 01.jpg

Nový Torment má být opět neskutečně textově bohatou hrou s obrovskými možnostmi, jak formovat příběh a osud hrdiny. Ten mimochodem bude stejně nepopsaným listem papíru jako Bezejmenný z Planscapu. Hra chce stavět na třech hlavních tématech: za prvé jde o otázku hodnoty života člověka, za druhé bude o opouštění a za třetí o tajemství. Tvůrci se o hře hodně rozepsali na stránce Kickstarteru, takže se tím v klidu prokousejte.

Torment: Tides of Numenera poběží stejně jako Wasteland 2 na enginu Unity a předpokládané datum vydání je prosinec 2014. Pokud se vám zdá zvláštní, že inXile startují nový projekt, i když ještě Wasteland 2 není hotov, můžete být v klidu. Část týmu, jako tvůrci grafických návrhů, scénáristé a podobně, má v této fází méně práce a může se věnovat preprodukci další hry.

torment 02.jpg

Než jsem napsal novinku, tvůrci získali něco přes 150 000 dolarů a je vysoce pravděpodobné, že cíle v podobě 900 000 dolarů dosáhnou ještě dnes. I bez vašeho příspěvku je vznik Torment: Tides of Numenera prakticky jistý, ovšem i tak můžete přispět na Kickstarteru a být u toho od začátku.

Zdroj: Kickstarter

Diskuze (2) Další článek: Americká verze SimCity se potýká s problémy kvůli nutnosti online připojení

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,