Nášup nových informacích o GTA V, gameplay záběry už brzy

Kolem nejočekávanější hry současnosti, Grand Theft Auto V z rukou Rockstar Games, je stále spousta otázek, jelikož jsou vývojáři známí svojí shovívavostí k novým informacím. Konečně jsme se ale dočkali další várky informací ze sekce "Asked & Answered"

Vydání Grand Theft Auto V se pomalinku blíží a informací o tak rozlehlém světě, jaký nabídne tento titul není nikdy dost. Bohužel tvůrci všechno drží hezky pod pokličkou a mezi lidi vypustí vždy po určitém čase jen nějaké ty malé střípky. Nyní se konečně rozhoupali alespoň k výživnější porci informací, kterou vypustili na svět přes svoji rubriku "Asked & Answered", kde odpověděli na ty nejčastěji pokládané dotazy od natěšených fanoušků.

actual34894374.jpg

Postavy a zábavné mise

Doposud nevídaným prvkem v sérii bude obsazení třech hratelných postav - Michaela, Trevora a Franklina. Každá z nich nabídne svoji vlastní příběhovou linku spolu s unikátními vedlejšími úkoly, navíc každá zvlášť preferuje jiný styl života a způsob trávení volného času. Proto Michaela při přepnutí můžeme nachytat v rodinné rozepři, Frenklina při nabalování nových "známostí" či Trevora při útěku před zákonem.

1280 (1).jpg 1280 (2).jpg 1280 (3).jpg

Kromě toho, že každý z protagonistů disponujeme svými vlastními misemi, nastanou i okamžiky, kde se v jednom úkolu potkají dva nebo dokonce všichni zároveň. V té situaci budete moci přepnout mezi postavou až v určitém časovém úseku během mise. Taktéž při volném blbnutí budete moci potkat své kolegy například při procházce v parku. Můžete je otravovat či jim dokonce uškodit, na úmrtí ale zapomeňte. Příběh je propojen od začátku až do samostatného konce a celkově by to ani nemělo smysl. Nejvíce tak kolegovi ublížíte takovým stylem, že skončí na JIPce v nemocnici.

Neodmyslitelnou věcí u všech krabicových vydání dílů Grand Theft Auto byla tištěná mapa. Ta byla zatím oznámena u sběratelské edice a teď konečně byla oficiálně potvrzena i pro všechny krabicové verze pátého dílu. Nebude ovšem tak detailní jako ta u speciální edice. I přesto je to vskutku potěšující zpráva.

1280 (4).jpg

Poslední čtvrtý díl upustil od možnosti ladění a všelijakých úprav zbraní nebo automobilů, což fanoušci nesli zpočátku těžce, ale vývojáři si toho byli vědomi a v chystaném pokračování bude opět možnost všelijak upravovat vaše káry i zbraně, a to prý velmi podrobně. Ovšem tato stránka hry nemůže být zatím více poodhalena, vše má svůj čas.

Instalace a žádné přehazování disků

GTA V se pyšní také největším a nejpracovanějším herním světem v sérii a má se jednat o nejambicióznější titul studia vůbec. To ale přináší jednu zajímavou otázku. Kolik místa bude zabírat a s kolika disky máme počítat? Vývojáři se dušují, že se jim podařilo využít každý maličký kousek hardwaru, jaký dnešní generace konzolí nabízí s cílem nabídnout snad co nejlepší herní zážitek v historii.

1280 (5).jpg 1280 (6).jpg 1280 (7).jpg

Proto hra bude vyžadovat instalaci na Xboxu 360 i Playstationu 3. Oproti PS3 verzi, kde hra bude na jednom přenosném disku, X360 verze přijde na dvou, kde první disk je instalační a druhý se využije ke hraní. V obou případech zabere hra kolem 8GB místa na disku, alespoň ale nebudeme muset neustále přehazovat disky. Bohužel o PC verzi nebo next-gen portech nepadlo ani slovo.

Pokud prahnete po nových gameplay záběrech, nezoufejte, další video se už chystá a představeno by mělo být v "brzké" době. Zmíněn byl i multiplayer, kde se usilovně pracuje na silnější ochraně proti podvodníkům, kterých je v GTA IV snad více, než-li poctivých hráčů.

1280 (8).jpg

Velká debata se strhla i kolem vizuálního zpracování a možných rozdílů mezi Xbox 360 a Playstation 3 verzí. Obě dvě verze by měly vypadat totožně a když už se objeví nějaký rozdíl, tak bude zanedbatelný. Hratelnost by pak měla být na obou platformách identická. Nakonec ještě byli čtenáři uklidněni datem vydání, které už se nezmění.

Grand Theft Auto V se objeví na pultech 17. září letošního kalendářního roku a očekává se největší startovní horečka v dějinách herního průmyslu.

Váš názor Další článek: Kinect nového XOne bude umět číst QR kódy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,