Natočí film Halo režisér Hellboye?

Guillermo del Toro, jenž seděl na režisérském křesílku u filmů jako je např. Blade 2 či Hellboy, nedávno prozradil, že by chtěl režírovat i připravovaný film podle Xboxového megahitu Halo. "Ideální by bylo prvně natočit Hellboye 2 a pokud Halo nebude pryč, tak ano, rád bych natočil oba," prohlásil režisér pro filmový časopis Empire. "Ale možná to půjde k někomu jinému. Uvidíme." Del Toro řekl že sám je trochu hráč a hrozně se mu líbí svět hry Halo. "Většina her nemá svět nebo příšery, které by mě zaujaly, ale tahle hra ano," řekl a dodal, že Master Chief je ikonická postava a připomíná mu dobrou verzi Kroenena, což je záporná postava z Hellboye. Což je mimochodem režisérův nejoblíbenější komiks a jeho režírování nebylo náhodou.

  

* Obrázky ze hry Halo 2 *

Microsoft dělá hodně, aby Halo byl jeden z největších filmů podle hry. Zaplatili milion dolarů za scénář Alexu Garlandovi a dohodli smlouvu mezi Universal Pictures a Foxem na zahájení natáčení v roce 2007. Též nedávno oznámili, že producenty budou Peter Jackson a  Fran Walsh a na speciálních tricích bude pracovat Weta Studios. Mimochodem, Peter Jackson nedávno řekl, že byl blízko toho, aby film Halo režíroval sám, ale byl unavený z natáčení Pána Prstenů a King Konga, takže se režisérské sesle vzdal.

Doupě komentuje: Že by nás čekal konečně pořádný film podle hry? Uwe Boll je v nedohlednu, takže by se to teoreticky mohlo i povést. Ovšem natáčení začne za dlouhou dobu, takže zatím můžeme být v klidu.

Zdroj: Eurogamer

Váš názor Další článek: Dvacet euro dárek od Blizzardu

Témata článku: , , , , , , , , ,