Naughty Dog: Bez Sony by Uncharted ani The Last of Us nikdy nevznikly

Zakladatel Naught Dog promluvil o vztahu Naughty Dog a Sony.

Spoluzakladatel Naughty Dog si myslí, že studio by bez Sony své současné hry nikdy nevytvořilo. Sdělil to nedávno pro server IGN.

Naughty Dog byl před Uncharted a The Last of Us znám zejména Crashem Bandicootem a později Jack a Daxterem. Crashe vydal Sony, který z popularity dost těžil. Přišel proto v roce 2001 s jednoduchou nabídkou – odkupem studia.

Zakladatelé Naughty Dog Jason Rubin a Andry Gavin si to dlouze rozmýšleli a nakonec usoudili, že do prodeje půjdou. Sami uznávají, že to nebylo jednoduché rozhodnutí, ale v té době logické.

Rubin o vztahu Naughty Dog a Sony promluvil v nedávném rozhovoru pro IGN. „Náš vztah byl tehdy tak magický, že to oběma starám dávalo smysl,“ řekl Rubin.

„Z mého osobního pohledu to bylo správné rozhodnutí. Podívejte se, kde je Naughty Dog teď. To bylo jako nezávislé studio nedokázalo. Takovéto hry byste neměli,“ pokračoval dále Rubin s referencí k Uncharted a The Last of Us.

Těžko říct, co by se stalo, kdyby tehdy Naughty Dog couvli. Asi nemá cenu spekulovat. Lepší v tuto chvíli bude těšit se na pokračování The Last of Us. 

Diskuze (1) Další článek: Víme, které hry jsou nominované na Steam Awards

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,