PC

Návod Aliens vs Predator – 1. díl – Alien

Návod, průvodce, tipy a triky k této vynikající atmosférické akční hře.
Jirka „Storm“ Nehyba

Alien
  • Šplhá tak, že podržíte skrčení a vylezete kam potřebujete
  • Většina dveří, větráků apod. se používá tak, že zničíte ovládací panel
  • Pokud byste se dostali do spárů ohně (bacha na sudy a lidi s molotovkama), tak začněte pobíhat jak splašenej pes a za chvíli zhasnete
  • Největší svině jsou androidi a mariňáci s minigunem
  • Health se doplňuje tak, že sežerete mrtvolu (spíš ji rozcupujete drápama, ale to je jedno), nejlepší je sežrat oběti hlavu (hlavně zaživa), což se dělá tak, že si zaměříte pohled tak aby vyjeli zuby a pak vystřelíte
  • Vetřelec neví co je to falling damage, takže klidně skákejte z libovolné výšky
  • Na Predátora je nejlepší ocas, bacha na červené světélko (shoulder cannon), pokud ho uvidíte, tak se rychle schovejte někam za roh. Až bude umírat, tak bacha aby nezačal aktivovat atomovku (bude skrčen a začnou cvakat čudlíky), kdyžtak ho dobijte
Level 1, Temple
Když vejdete do sálu se svislým plamenem, tak vyšplhejte po jednom ze sloupů na druhém konci místnosti a vlezte do něj, potom rozbijte mříž ve stropě a systémem chodeb se dostaňte do místnosti s dalšími dvěma plameny, ty zablokujte tím, že na stropě rozbijete držáky dvou kvádrů a ty spadnou.

Vraťte se a skočte do díry po vyhaslém plamenu, dole jděte do jedné z chodeb (tam kde není krev predatora), po schodech nahoru a do místnosti uprostřed. Z ní se systémem větraček dostaňte ke čtyřem „terminálům“ (bílé panely na zdi) a zničte je, čímž odblokujete dveře do laboratoří 1 a 2. Pokud vám nevadí setkání se samostřílem, tak nemusíte používat větračky.

V každé laborce zničte 5 přívodů el. proudu k mašinám, čímž zaktivujete výtah na chodbě. Pokud na tom nejste nejlíp s energií, tak se najezte civilistů v klecích.

Vyjděte z laborky a sjeďte výtahem. Dole najděte dvě místnosti s velkými vraty za kterými štěká samostříl. Zavřete je tak, že rozbijete držák každé půlky vrat (barevný a v rohu). Doporučuji se tam přikrást po zdi, mimo zorné pole samostřílů.

Po zavření obou bran se v podlaze před nimi otevře další chodba, která vede na konec kola.

Level 2, Escape
Dírou ve zdi vylezte z hnízda, vyšplhejte na vrchol šachty, tam je ve zdi povystrčený kvádr, na ten zatlačte a on vypadne.

Skrz všechny místnosti a větračky dojděte tam kde je výtah a poblíž záchody. V polopatře (za výtahem) rozbijte sklo a zelenou chodbou za ním dojděte na konec kola.

Level 3, Ferarco
Jděte pořád dopředu, až k žebříku, po něm vylezte do větračky a z ní do další místnosti, tady se zničí nějaké tlakové potrubí nebo co (rovnou tam kde spadnete). Potom se vraťte tam, kde vám zavřeli dveře před nosem, teď budou otevřené (pozor na androida s brokovnicí).

Za nimi vyjděte do druhého patra, zničte ventily v rohu na schodech (celkem 4) a jděte do dveří které se teď otevřely. Další doory které se před vámi zavřou přemluvte rozbitím čudlíku napravo od nich a dostaňte se až do společenské místnosti.

Tady vlezte do větračky nad stolem. Na jejím konci je krátká chodbička, vyjděte z ní dveřmi (čudlík je napravo od nich), jděte rovně do té naproti a vlezte do další větračky, projděte jí a z následující místnosti (čudlík napravo od dveří) jděte rovně, doprava a zase rovně.

O kousek dál rozmlaťte okno a vlezte do ošetřovny, vyjděte dveřmi vpravo a dejte se doleva a pak zase doleva, vlezte do větračky, tam doprava a na konci dlouhé chodby zase do větračky.

Skočte dolů a dojděte do místnosti kde je vpravo šachta, skočte tam, zabte pizdu a vraťte se, jděte doprava a potom furt rovně, až ke druhému otvoru ve stropě (v chodbě, ne v místnosti).

Tam vylezte, za dveřmi se dejte doprava, projděte chodbou a na jejím konci vlezte do místnůstky vpravo, zničte všechny obrazovky na zdi, čímž „zabijete“ loď a zdrhejte zpátky.

Skočte zpátky do díry v podlaze, utíkejte pořád rovně a pak skočte zase do šachty kde jste předtím zabíjeli pizdu, tam se dejte doprava a jste na konci.

Level 4, Gateway
Rychle doběhněte na konec místnosti, vylezte po zdi, zničte čudlík na dveře a vlezte do nich (když to nestihnete, tak vás to vycucne do vesmíru).

Projděte stropní větračkou, z následující chodby vejděte do jedné z postranních místností, v rohu rozbijte mříž a jděte dál, až do velkého nákladního prostoru, tam se po zdi vyškrábejte ke stropu a dejte se chodbou ke dvěma výtahovým šachtám.

Vyjeďte o patro výš, zničte tu dva el. panely a o patro výš udělejte to samé. Potom vylezte po žebříku až nahoru a vtrhněte do místnosti za mřížemi (bacha na samostříly). Jděte dál až do dalšího patra.

Tady vejděte do místnosti vpravo. BACHA na hajzla s minigunem!!! Běžte prostředními dveřmi, potom vylezte na strop a opatrně se dostaňte nad mariňáka s fatální zbraní, skočte mu na hlavu a rychle to s ním skoncujte (pokud jste tak vyměklí že paříte na obt. Training, tak se nemáte čeho bát). Až bude klid, tak zničte 4 asi jističe (šedivé kostky s nakresleným bleskem), čímž vypnete větrák v též místnosti a můžete se prosoukat šachtou za ním. V novém sektoru zničte dalších 8 jističů a jděte jednou z větraček ve stropě.

Projděte všemi místnostmi které rozděluje skleněná clona (víte co s ní), v té poslední vylezte dírou ve stropě, zničte další 2 jističe a jděte šachtou za zastaveným větrákem.

Na jejím konci zase BACHA na vulcana. Zničte 2 stoly s monitory v postranních místnostech a jděte do dveří které se otevřely.

Level 5, Earthbound
Skočte do šachty vpravo, (bacha na androida), projděte místností a vylezte druhou šachtou. Nahoře zlikvidujte ozbrojený (pcha) odpor a hupsněte do díry, zničte mříž a koste dál. Až se dostanete za skleněnou clonu a zmasakrujete oficíra, tak zničte i jeho stůl, potom jděte dál, skočte dolů, zlikvidujte 8 jističů a pokračujte krvavou cestou.

Po zničení jističů se otevřou dveře, za nimi je vlevo nahoře větračka a na jejím konci dlouhá chodba, ale tam bych nedoporučoval chodit. Skočte do větračky naproti, na jejím konci vylezte, zničte samostříly a dalších 8 jističů za dveřmi po stranách chodby.

Až to vykonáte, pokračujte stropní chodbou za zastaveným větrákem a pak další. V místnosti kam se dostanete je ve stropě východ vizuálně stejný jako vchod. Pokračujte k dalším jističům, zničte je, rozbijte sklo, pokračujte větračkama až do chodby kde na jednom konci bliká modré světlo a tam vlezte do díry.

Pokud to stihnete, tak skočte na ujíždějící náklad, jinak zničte 8 jističů, bacha na samostříly a jděte dál přes DOC 4, sejměte predatora, vlezte do světlé chodby a je to v cajku.

Bonus level 1, Invasion
Vylezte vlevo, dejte se doleva a rovně až do větrací šachty, tam jděte zase doleva, vlezte do první škvíry vpravo (pozor, není moc dobře vidět) a skočte z ní do zadní místnosti (z bezpečnostních důvodů).

Odtud jděte dvakrát doprava, skočte z mostu až dolů, odejděte dveřmi a chodbou projděte do místnosti s ohromnými vraty. Do těch vlezte a jděte do dveří se zeleným světlem (bacha na samostříl). Na konci chodby podlezte zábradlí vlevo a vyšplhejte do díry ve stropě, kde je konec kola. Pokud se nechcete potýkat se samostřílem, tak v hale s velkou branou je nalevo od ní ve stropě větračka kterou se dostanete za inkriminovaný předmět.

Bonus level 2, Derelict
Vyšplhejte po laně od výtahu a dostanete se do chodby která vede ven z artefaktu.

Tady jsou zamčené dveře a nad nimi u stropu chodba, vlezte do ni a jak to půjde tak jděte doprava a pokračujte pořád tou samou cestou až narazíte na modré světlo na stropě, to je větračka.

Vlezte do ní a vyskočte třetím otvorem (včetně toho vstupního). Zničte samostříl před vámi, potom zacouvejte zpátky pod otvor a dejte se doleva. Na konci této cesty zničte další dva samostříly a jděte opět doleva až do kruhové místnosti, kde zničte samostříly a jděte chodbou kterou střežili.

Dostanete se ven, po pravé straně najdete další vchod a na jeho konci větračku. Vlezte do ní, přeskočte první východ a vyskočte tím druhým, vykoste všechny lidi až se vám zobrazí hláška že jste zabili nějakého oficíra a že je tu ještě jeden.

Vraťte se do větračky a použijte druhý východ, tam zabte druhého oficíra a utečte chodbou s nápisem EXIT.

Bonus level 3, Tyrargo
Musíte zabít tři oficíry.

Jděte dvakrát doprava a skočte do první díry kterou potkáte. V této místnosti je první oficír.

Po jeho zneškodnění jděte do dveří ke kterým nevedou schody a za nimi vlezte zase do větračky, nahoře se otočte čelem k červené chodbě, jděte doleva a skočte do druhé díry kterou potkáte (uprostřed křižovatky) a ocitnete se ve sprchách. Vyjděte z nich, za skříňkami jděte doleva a v rohu narazíte na mříž za kterou je chodba která vede ke druhému oficírovi.

Když se s ním vypořádáte, tak se vraťte do chodby a jděte pořád dál jedinou možnou cestou. Za druhými dveřmi které potkáte je samostříl, takže tam radši nechoďte. Vlezte do větračky (v té samé místnosti), nahoře se dejte rovně (směrem k oranžovému světlu) a pak doprava, skočte do díry a ocitnete se ve velkém skladišti kde jsou dvoje dveře. Jděte do těch u kterých není samostříl, zlikvidujte posledního oficíra, vypořádejte se s predatorem a máte to z krku.

Bonus level 4, Caverns
Nejdříve ze všeho si zapněte noční vidění. Jděte na druhý konec jeskyně a vlezte do jedné z chodeb které se tu nacházejí. V další jeskyni jděte k bílému světlu a doleva, dojděte k propasti a vlezte do díry ve stropě. Na konci skočte do kruhové místnosti, vyjděte z ní dveřmi a v další sluji zničte dvě el. bedny vpravo, vraťte se k propasti a jděte dál chodbou kde jste zabili maníka se smartgunem.

Z velké jeskyně se dejte chodbičkou vlevo, projděte skrz vrak dopravního prostředku, velkými dveřmi vlezte do průchodu a z něj do další místnosti, potom do další (je tam další auto), zde vyšplhejte na ochoz a vejděte do jeskyně. Jděte dál, přelezte přístroj v další větší místnosti a pokračujte pořád rovně. Za dalším ochozem zlikvidujte predatora a je vymalováno (zeleně).

Bonus level 5, Fury 161
Přelezte po zdi na druhou stranu kyseliny, sejměte mariňáka, jděte po levé cestičce, sejměte dalšího vojáka, zmačkněte velké tlačítko, přelezte naproti a zabte posledního mariňáka na tomto místě. Potom šikmo přelezte celou zeď po vaší pravici a odejděte východem v rohu.

V kulaté chodbě odbočte hned doleva a vypněte samostříl, jděte dál a jak to půjde tak zase doleva. U vysoké šachty si počkejte na výtah a vyjeďte nahoru.

V následující místnosti je predator. Máte dvě možnosti jak na něj. Ta první je, že ho necháte běžet a on možná vběhne před samostříl a chcípne. Ta druhá a praktičtější je, že se s ním utkáte. V tomto případě skočte úplně dolů a když vás začne zaměřovat, tak se schovejte za roh. Když bude mrtev, tak se vypne samostříl který by vám jinak dělal dost velké problémy.

Skočte do blízké díry, která vede ještě o patro níž. Tady jsou vysoké dveře a za nimi kulatá chodba plná sudů. Opatrně je vyhoďte do luftu (z co největší dálky sekněte a rychle zacouvejte), projděte, za zničeným větrákem jděte rovně, za dveřmi otočte pákou, čímž vypnete další nepříjemný samostříl, otočte se a dejte se doleva, dojděte do poslední místnosti, sejměte predatora a je konec.

Diskuze (1) Další článek: Zeus: Master of Olympus

Témata článku: , , , , , , , , ,