PC

Návod Aliens vs Predator – 3. díl – Predator

Návod, průvodce, tipy a triky k této vynikající a atmosférické akční hře.
Jirka „Storm“ Nehyba

Predator
  • Když vám dojde střílecí energie a nebude zrovna žádná po ruce, tak se někam zašijte, počkejte než se dobije a zatím si udělejte třeba kafe
  • Až budete hledat disk, tak si dejte zelené vidění, bude to daleko snazší
  • Predator nezná falling damage
  • I když má na xichtě železnou masku, proti facehuggerovi je to lejno platné
  • Trofej se sbírá tak, že se s wristbladem pořádně napřáhnete (podržet „secondary attack“) a seknete oběť do hlavy. Když préďa zakřičí, tak se to povedlo
  • Na lidi používejte modré vidění a shoulder cannon nebo disk, na alieny červené vidění a pistol, na xenoborgy a ostatní kovové věci též červené vidění a disk
  • Grappling hook (lano) se používá tak, že zaměříte místo kam chcete, zmačknete příslušnou klávesu a až budete v cíli tak znova
Level 1, Waterfall
Sejděte po schodech a zmačkněte tlačítko napravo, potom se vraťte nahoru, ze zábradlí skočte na ochoz a z něj na ten další. Cestou narazíte na stopu zelené krve na zemi, sledujte jí až do další jeskyně, tam se dejte doprava, za dveřmi zmačkněte tlačítko, jděte zpátky a dokud to půjde, tak jí sledujte dál.

Pokračujte jedinou možnou cestou až na konec kola. Všechny dveře mají tlačítka v těsné blízkosti a výtah taky.

Level 2, Area 52
Vejděte do kontrolní místnosti vlevo, stlačte páku naproti dveřím, pokud potřebujete, tak vlevo rozbijte krabici na zdi a vezměte si energii a jděte rovně ven z místnosti, za prvními dveřmi je vlevo tlačítko které otevře výtah.

Ve druhém patře přejděte přes most, sejděte po schodech, jděte doleva, na konci chodby zničte mříž nalevo a projděte do další místnosti. Vyjeďte výtahem do kontrolní místnosti a stlačte páku napravo od dveří, čímž snížíte další část mostu. Pokud potřebujete, tak si v krabici na zdi vemte energii a odejděte dveřmi.

Z chodby skočte na novou část mostu a jděte doprava, přejděte přes konferenční sál nebo co to je, sejděte o tři poschodí a vejděte do dveří. Dveře na konci chodby odemkněte tlačítkem nalevo od nich, ve skladišti za nimi se zneviditelněte a sjeďte výtahem napravo. Cestou dolů zabte vojáka a seberte mu bezpečnostní kartu. Vraťte se nahoru a jděte zpátky na schodiště, sejděte o další dvě poschodí a vejděte do velkých kulatých dveří. Přeskočte propast a budete ve druhé části kola.

Jděte doleva, za rohem vlezte vpravo do další kontrolní místnosti, stlačte páku napravo od dveří, pokud chcete, tak si vemte energii v krabici a jděte zpátky. Projděte kolem dveří za kterými je propast a dojdete k dalším, které mají dvě kulatá okénka.

Tudy vejděte do kuchyně, stejně vypadajícími dveřmi zase vylezte, jděte rovně kolem samostřílu a budete jídelně. Projděte jí a knihovnu (nemůžete zabloudit) a budete v prádelně. Vpředu v levém rohu zničte koš a víko od šachty, skočte do ní a budete u nějakých popelnic. Skočte na tu nejvíc vzadu, zničte mříž a jděte větračkou dál. V další místnosti vlezte do predátorské lodi a jste na konci.

Level 3, Vaults
Naběhněte do místnosti s nějakýma těma počítačema, zničte skříň v levém rohu a budete v dlouhatánské větrací šachtě. Jak to půjde, tak rozsekněte mříž (v podlaze) a skočte do místnosti kde je v rohu jakýsi počítač, zničte ho, „NÉ A PAK EŠTĚ DEVĚTKRÁT!“ :-). S touhle místností jsou propojeny ještě tři stejné a v každé je nutno zničit stejný přístroj. Až budete procházet třetí větračkou, tak dobře poslouchejte a až uslyšíte samostříl, tak odbočte doprava, do malé chodbičky na jejímž konci je v zemi mříž a pod ní inkriminovaný předmět. Sejměte ho speargunem a vraťte se na původní trasu.

Až zničíte všechny čtyři počítače, tak vyjděte na chodbu a jak to půjde tak zahněte. Projděte sérií dveří, vezměte si pistol a dejte si červený pohled na vetřelce. Tady začne jít do tuhého. Projděte všemi následujícími místnostmi a dlouhou chodbou na konci, až se dostanete do jiné, širší.

Tady se dejte doprava, dojděte do druhé sekce (sledujte čísla u stropu) a jak to půjde, tak odbočte doleva. V místnosti kde se ocitnete je vpředu v levém rohu mříž, rozbijte jí a jděte dál, na první křižovatce rovně a na druhé doleva (pozor na facehuggera). Až vlezete do místnosti na xenoborgy, tak jděte do dveří vlevo a v následující kontrolní místnosti nahoďte generátor.

Vyjděte z xenoborgárny (normálním východem), dejte se doleva, na konci druhé sekce jděte doprava, přejděte místnost na xenomorphy, vyjeďte výtahem a jděte pořád dál. Na konci třetí sekce jděte do místnosti vpravo, seberte na stole security pass a jděte zpátky.

Sledujte krvavou stopu vycházející z první chodby vlevo a až dojdete do místnosti kde končí, tak stlačte páku vpředu v levém rohu, čímž spustíte auto-destrukční sekvenci. Kdyžtak sejměte predaliena a běžte zpátky do kruhové místnosti.

Tady jděte opět do levého rohu na jejím konci, za dveřmi je chodba a za ní další místnůstka, kde pákou aktivujte výtah.

Běžte zpátky do kruhové místnosti, nalevo od místa kde stojíte je výtah kterým vyjeďte nahoru, proběhněte poslední chodbou a vlezte zpátky do lodi. Konec.

Level 4, Fury 161
Vejděte do místnosti za dveřmi a dejte se chodbou vlevo, doběhněte až k tlačítku v nejvyšším patře, zmačkněte ho a vraťte se do místnosti s větrákem.

Před vámi teď budou odemčené dveře, přibližte k sudu na druhé straně chodby, načež zpoza něho vyběhne praetorian s několika slabšími kamarády a facehuggerem. Zlikvidujte je, vyjděte po schodech, rozstřelte poklop na trubce před vámi a skočte do ní. V místnosti kam se potom dostanete zmačkněte další čudlík a odejděte dveřmi (odemykají se tlačítkem napravo).

Vraťte se k větráku, ten je teď vypnutý, takže můžete jít chodbou co je za ním. V místnosti kde vylezete jděte dveřmi vlevo a dostanete se do ohromné několikapatrové místnosti. Projděte všechny patra a v každém zmačkněte tlačítko v rohu, čímž postupně odemknete dveře do dalších úrovní. Na konci bude výtah který vás sveze do nižšího patra.

Finta fň: pokud se nechcete plahočit až nahoru, tak si ve druhém patře stoupněte proti oknu za kterým je šachta, rozběhněte se a skočte do jednoho z postranních otvorů.

Tady se vypořádejte s praetorianem a jděte do roury na druhém konci místnosti. Na prvním rozcestí doprava a jak to půjde tak ještě jednou. Tady zmačkněte čudlík a pokračujte doprava.

Vyjedete výtahem zase nahoru, tak vás přivítá další praetorian. Sejměte ho a připravte se na lidskou uvítací komisi která vlastní i granátomet. Vysnajprujte je speargunem, sejděte po schodech, přejděte ochoz, sjeďte výtahem a dejte se cestičkou vlevo. Na konci bacha na zmetka se smartgunem, zmačkněte poslední čudlík, za dveřmi které se otevřou možná vyběhne ještě jeden xenomorph, vyjděte ven z fabriky, počkejte až přiletí vaše loď a skočte do ní.

Level 5, Caverns
Seskočte z ochozu, projděte průchodem do druhé místnosti, tam si to zopakujte a v té třetí použijte páku vepředu vpravo, načež se vraťte do předchozí místnosti a vyjděte po schodech. Projděte jeskyní a na jejím konci přeskočte na ochoz vlevo, kde teď budou otevřené dveře.

Až se ocitnete znovu pod širým nebem, tak přestřelte lano na okraji ochozu vpravo, čímž uvolníte výtahovou kabinu a ta udělá díru do země, kam ihned skočte.

Dojděte do místnosti kde stojí transportér (pokud nejste příliš společenští, tak se vám vyplatí jít horem, přes ochozy a jeskyně, kde nikoho nepotkáte) a otevřete dveře naproti vám (čudlík je napravo) a vypořádejte se se samostříly (speargun) a xenoborgy (jedna rána diskem).

Odteďka bych doporučoval si nechat červené vidění, protože začíná část kde dominují vetřelci. Další dveře mají též čudlík napravo, takže jděte dál a až projdete vrakem transportéru a budete ve větší jeskyni, tak jděte doleva a dostanete se do místnosti s kulatou věcí uprostřed která je propojená se dvěma sudy, ty zničte, umlčte nové příchozí, seberte energii a jděte zpátky.

Projděte kolem jeskyně co vede k vraku a vlezte do vepředu v pravém rohu, která je teď přístupná, jedinou možnou cestou dojděte na konec zabte praetorianské stráže a je vymalováno.

Level 6, Battle
Kvůli cti vašeho klanu bla bla bla jsou vypnuté všechny elektrické zbraně, takže naběhněte na královnu a prošpikujte ji speargunem.

Doporučení (netýká se měkkot co paří na training): Doporučoval bych se vypořádat s facehuggery dokud máte munici do speargunu. Ke královně se můžete přiblížit a seknout ji bodákem, ale ten druhý zmetek vám skočí na držku a jste v pr-censored (taky jde sejmout wristbladem, ale je to podstatně riskantnější).

Bonus level 1, Invasion
Vepředu vpravo je výtah (aktivuje se pákou napravo), sjeďte dolů a skočte do díry. Potom jděte dál a v místnosti s více východy doprava a pak rovně. U druhého východu další místnosti vyjeďte výtahem (páka napravo) a nahoře si to zopakujte (výtah je v pravém rohu). Jděte po ochozu, pak po točitých schodech a až vejdete do široké chodby tak rovně k mostu.

Tady seskočte až dolů, připravte se na lidské uvítání a jděte dál. V garáži si dejte bacha na človíčka se SADARem a vlezte do transportéru. Konec.

Bonus level 2, Escape
Na konci chodby rozstřelte okno u stropu a přitáhněte se tam po laně.

Projděte celým systémem místností a větraček, na konci skočte do hluboké díry, z ní do hnízda kde zabte praetoriana a je hotovo.

Bonus level 3, Temple
Pomocí lana se dostaňte do díry před vámi u stropu, rychle vyběhněte nahoru (když potkáte aliena, tak ho oběhněte). Až budete venku z tunelu, tak se otočte a dejte jím co chtějí.

Seskočte dolů, zneškodněte zbytek odpůrců, jděte do tunelu nalevo od sochy a na konci se vydrápejte šachtou nahoru.

Nacházíte se v chodbě která má dva východy, vylezte kudy chcete, běžte do místnosti bez výtahu, vyšplhejte do díry v rohu u stropu, vlezte do ní, na druhé straně jděte po schodech vpravo a v následující místnosti použijte výtah.

Nad vstupy do chodeb jsou ve stropě díry, tak tam vleťte, pokračujte do velké místnosti a odtamtud ještě dál dírou ve stropě. Nahoře najděte dva praetoriany, zabte je a vraťte se do velké místnosti.

Tady jděte do chodby která byla zablokovaná ohněm a už není, skočte do díry, zabte posledního predalienského hlídače, prolezte trubkou a jste na konci.

Bonus level 4, Earthbound
Jděte jedinou možnou cestou až do největší místnosti kde je nejvíc slyšet siréna, tady zničte 8 jističů a pokračujte větračkou v levém rohu místnosti která se otevře.

V následující chodbě zničte dalších 8 jističů a pusťte se do větrací šachty za zastaveným větrákem. Cestou sejměte praetoriana, v kotelně podlezte trubky vycházející z kotle, skočte dolů a v místnosti za dveřmi se vyšplhejte nahoru. ÚPLNĚ NAHORU!!! Nelezte do místnosti kterou vidíte šikmo, tam jsou jenom vetřelci, musíte se dostat až na vrchol šachty která je kolmo nad vámi.

Až tam budete, tak jděte do dveří naproti vám, skočte do šachty a pokračujte směle dál. Zničte dalších 8 jističů, vykoste ozbrojené síly v místnosti která se otevře a kolo je hotové.

Bonus level 5, Tyrargo
Než vyjedete nahoru, tak si rychle dejte modré vidění a vemte si vhodnou zbraň (disk, speargun), protože nahoře bude ošklivý uvítací výbor. V místnosti za velkým skladištěm zaktivujte výtah (páka v rohu napravo), ale než vyjedete, tak si na chvilku zapněte červené vidění a zničte dva samostříly které číhají nahoře.

V horním patře projděte do další chodby a tam hned zahněte doleva, pak ještě jednou, skočte dolů a dojděte do místnosti kde je ve stole zapíchnutý nůž. Tady rozbijte sklo naproti dveřím a proskočte do lůžkové části, jděte dál a ve druhém velkém skladišti vejděte do dveří vpravo. Zde se přivítejte s vojáčky, načež se spustí poplach a loď převezmou vetřelci, takže si dejte červené vidění.

Odteďka budou některé dveře požadovat použití nejbližší páky. Až vyjedete výtahem nahoru (páka je napravo), tak zahněte doprava a dojděte na konec místnosti, kde je v koutě vlevo páka. Použijte ji a jděte do dveří naproti těm kterými jste sem poprvé přišli. Zničte přítomné xenoborgy a novou cestou se vraťte na začátek kola.

Váš názor Další článek: Zase jedna světová... – po vzoru Sudden Strike?

Témata článku: , , , , , , , , ,