PC | RPG

NCSoft chystá propouštění

Společnost NCSoft, zabývající se převážně tvorbou a provozem MMORPG, oficiálně potvrdila, že hodlá snižovat stavy svých zaměstnanců na pobočce v Austinu. Údajně půjde o jednadvacet lidí, kteří pracovali na neohlášených projektech.

Austinská pobočka herního giganta NCSoft patří k jeho nejslabším částem. Ostatně, asi nejznámější titul, co pochází z tohoto místa, je Tabula Rasa, patří k nejméně vydělávajícím hrám společnosti s příjmy těsně pod dva miliony dolarů. Když NCSoft ohlásil, že za uplynulý rok sice navýšil své příjmy o osm procent, ale čisté zisky klesly na polovinu, bylo jasné, kde se budou dělat škrty. Pobočku v Austinu tak opustí nakonec pouze jednadvacet lidí, i když se uvažovalo dokonce o jejím kompletním zrušení.

  

O své místo přijdou zaměstnanci, kteří dělají na zatím neohlášených projektech, jež jsou teprve ve fázi prototypů. Stejně tak ale bude zúžen tým okolo Dungeon Runners, MMORPG vydaného toto léto. Nepočítá se totiž s jeho převodem na další platformy, jak bylo v plánu původně, a hra samotná nedostala od kritiků příliš pozitivní přijetí. Ostatní zaměstnanci však klidně mohou dále pracovat na svých hrách, zbude jich stále ještě slušných 280.

Zdroj: GI.biz
Dostupné pro: PC
Žánr: RPG | MMORPG
Výrobce: Destination Games | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 19. října 2007
Váš názor Další článek: Známe HW nároky Crysis Warhead

Témata článku: , , , , , , ,