Nečekaně velký zájem o Age of Conan

Nečekaně velký zájem o MMORPG Age of Conan překvapil i samotné vývojáře z Funcomu. Podle jejich informací je totiž sběratelská edice hry Age of Conan v celém světě definitivně vyprodána a již nebude možné ji doobjednávat. Stejně tak se větší část této edice prodala i v České republice a na Slovensku, a to prostřednictvím předprodeje. Několik desítek kusů však ještě bude zítra k dostání většiny prodejců. Skvělých výsledků však dosáhla i standardní edice jmenované hry. Díky neuvěřitelnému zájmu a neustále rostoucí poptávce nemohl Funcom na některých trzích uspokojit všechny zájemce o tuto hru, neboť se naplnila kapacita stávajících serverů. Nyní proto urychleně zřizuje servery nové, aby se do hry brzy mohli zapojit i noví zákazníci.

„Velice nás potěšil a zároveň i trochu zaskočil nebývalý počet hráčů, kteří projevili zájem o Age of Conan. Pokud jsou naše informace správné, jedná se o největší počet předobjednávek v historii PC her," uvedl Morten Larssen, obchodní a marketingový viceprezident společnosti Funcom.
 
Zmíněná společnost je nečekaným úspěchem svého titulu, který tento týden představí světu, samozřejmě velice nadšena. S politováním však prozradila, že první verze hry ještě nebude podporovat DirectX 10. Ačkoliv podle jejích slov tyto ovladače bezpochyby patří k budoucnosti PC her, rozhodli se vydat verzi pro DirectX 9, aby tak získali více času na vývoj verze pro DirectX 10, která by byla „hodna vize budoucnosti PC hraní“ tak, jak ji vidí společnost Microsoft. Tento odklad ovšem umožní přidat do verze pro DirectX 10 i další vylepšení.

Související informace (Age of Conan: Hyborian Adventures):
Platforma: PC, Xbox 360
Žánr: MMORPG
Výrobce: Funcom (
http://www.funcom.com/)
Vydavatel: Eidos (
http://www.eidos.com/)
Homepage:
http://www.ageofconan.com/
Předpokládané datum vydání: 20. května 2008 (Severní Amerika), 23. května 2008 (Evropa)

Zdroj: TZ

Diskuze (2) Další článek: Jake Gyllenhaal bude perským princem

Témata článku: , , , , , , , , ,