PC | Akce

Necrovision zakázán v Austrálii

Přílišná násilnost stále dělá vrásky cenzorům v řadě zemí. Naposledy pocuchali herní vývojáři nervy australskému Classification Boardu, jehož příslušníci odmítli udělit rating hororové střílečce Necrovision. Jakkoliv nevinně to může vypadat, v praxi to znamená, že hra vůbec nemůže jít do prodeje. Dá se tak očekávat, že se tvůrci rozhodnou pro několik málo ústupků, aby si jejich dítko mohli užít také u protinožců.

necrovision 03.jpgnecrovision 04.jpg

Tam (a nejen tam) to ale mají hráči vůbec těžké. V průběhu minulého roku jim totiž cenzoři zakázali legálně si pořídit třebas třetí Fallout, Silent Hill: Homecomig, či F.E.A.R. 2: Project Origin. Po naléhání vydavatelů (a několika úpravám ze strany vývojářů) však většina titulů z čené listiny nakonec obdržela alespoň nejvyšší možný rating. Jedná se však o vztyčený prostředníček před obličeji tvůrčích studií.

Pokud vás zajímá, čím si Necrovision vysloužil zákaz prodeje, vězte, že jeho hlavním hrdinou je nově naverbovaný voják americké armády, Simon Bukner, jemuž se hned při první misi podaří ztratit hluboko za nepřátelskou linií. Ač je to průšvihář k pohledání, má dobré srdce a pořádnou dávku štěstí. Společně s ním se totiž ztratilo ještě několik spojeneckých šašků.

 

V tělech nasáklých štěstím a odvahou však už nezbylo moc místa pro inteligenci, neboť vašeho svěřence nenapadlo nic jiného, než vyrazit vstříc německým jednotkám a probojovat se zpět na již dobyté území. Že to byl nápad veskrze idiotský nemusíme doufám dodávat. Váš hrdina je se staženým ocasem zahnán hlouběji na nepřátelské území, aby našel útočiště v podzemním bunkru.

Jak se říká náhoda je blbec, a místo bezpečného útočiště Simon zjišťuje, že něco nehraje. Mrtvý totiž vstávají z hrobů a mordují vše živé co jim přijde pod ruku. Bukner tak musí rozložit síly a čas od času párkrát vystřelit na obě strany, alespoň pokud se chce udržet na živu dostatečně dlouho, aby byl schopen čelit dalšímu vskutku neočekávanému dějovému zvratu.

necrovision 07.jpgnecrovision 08.jpg

Hrdinný vojáček totiž postupem času zjišťuje, že mrtvý jsou povolávání k životu upíry, paradoxně proto, aby ochránili lidské plémě. Děsně zlí démoni se totiž rozhodli, že kanastu a žolíky pro jednou opět vymění za snahu o otevření pekleného portálu a ovládnutí světa. Zde konečně přicházíte na řadu vy, hráči, abyste všemu zabránili a stali se hrdiny dne.

Pravda, takovýto guláš by si snad i zakázat zasloužil.

Zdroj: Worthplaying

Dostupné pro: PC, X360
Žánr: Akce | FPS
Výrobce: The Farm 51 | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 20. února 2009
  • Spousta inovací
  • První polovina hry vás naučí správně mířit
  • Druhá polovina se hraje úplně jinak
  • Design levelů
  • S tím související frustrace
  • Slabá motivace
Diskuze (1) Další článek: Ninety-Nine Nights 2 vyjde do konce roku

Témata článku: , , , , , , , , ,