Nejambicióznější projekt Minecraftu: 9 let stavěli z kostiček celou Středozem

Kreativní mód ve hře Minecraft láká tvůrce k tvorbě velkolepých projektů. Už zde vzniklo několik modelů světových měst, ale zatím největším dílem je bájná Středozem.

Minecraft dokázal přilákat bezkonkurenční množství kreativních jedinců, kteří v jeho světě tvoří hotové skvosty. Už jsme měli možnost vidět věrné kopie světových metropolí jako je New York, Londýn, Vídeň či Paříž, také jsme zavítali do fantasy světů. Rozsahem bezkonkurenční projekt je rozmanitý svět pana Tolkiena - bájná Středozem. 

Tým na projektu Minecraft Middle Earth pracoval neuvěřitelných 9 let. Za tuto dobu přispívala celá řada lidí jednotlivými lokacemi, grafickými vychytávkami i dalšími detaily, které postupně začaly tvořit tento komplexní herní svět z dobrodružství Pána Prstenů. 

Nejde navíc jen o hezkou kopii známých míst a měst, nýbrž o celou propracovanou mapu. Nechybí tu známé stavby a památky, hluboká údolí, zasněžené hory, ale také malé roklinky, širá pole či krásné vodopády. Vše precizně vymodelované dle reálných pokladů z knih a filmů. 

Vývoj celého projektu můžete sledovat na oficiálních stránkách, kde lze autory i podpořit. Prozatím se ale podívejte na parádní galerii. 

Diskuze (26) Další článek: Steam nově umožňuje hrát lokální multiplayer i online

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,