Nejlákavější hry v předběžném přístupu: nejsou hotové, ale už můžete pařit

Předběžný přístup ke hře, neboli Early Access, je novodobým trendem. Vývojáři vydají svoji hru ještě nedokončenou, přičemž hráči tolerují různé nedodělky a dávají autorům zpětnou vazbu. Díky tomu jsou hry s předběžným přístupem zpravidla velmi propracované a vyladěné komunitou hráčů. Máme pro vás 10 tipů na skvělé hry v předběžném přístupu!

1. Mashinky 

Stáhnout hru

Rovnou začneme českým projektem. Na této vláčkové hře pracuje jediný vývojář, a tím je Jan Zelený. Vývoj už nějakou dobu probíhá, vlastně více než 8 let. Není to ale tak dlouho, co se hra dostala do předběžného přístupu na Steamu. Jak se můžete sami přesvědčit z uživatelských hodnocení, hráči Mashinky přijali více než kladně. A není se čemu divit. 

mashinky.jpgmashinky2.jpgmashinky3.jpgmashinky4.jpg

Cíl je jednoduchý. Stačí postavit fungující železniční impérium. Cesta k němu ale nebude vůbec snadná. Musíte se postupně propracovat k rozsáhlým tratím na procedurálně generovaných mapách. Postupem hraní se pak vystřídá sedm epoch, přičemž začínáme v období páry a následně se dostaneme až k supermoderním soupravám. Na to, že Mashinky tvoří jeden člověk, to vypadá sakra dobře. Grafický styl je kombinací realistické grafiky a čtverečkového světa.  

Na začátku hry dostanete malou dopravní společnost z počátku 20. století. Vaším úkolem je pak rozvrhnout trať tak, aby se cestující i nákladní vlaky dostaly na určené místo. Kolikrát si budete muset poradit s nepříznivým terénem. Stavění a doprava ale nebude vaším jediným problémem. Musíte se také starat o ekonomiku a zajistit si dostatečné příjmy. Jinak to s vaší společností půjde rychle z kopce.  

Hra samozřejmě ještě není dokončená, takže tam některé funkce nenajdete. Už teď ale vypadá a hraje se opravdu skvěle. Vydání plné verze hry je plánované nejdříve na rok 2019. To se ale ještě může změnit.  

Diskuze (14) Další článek: 6 tipů na originální sci-fi pařby, u kterých se nebudete nudit

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,