Vybíráme nejlepší deskové hry. Rodinné rychlovky i velkolepé strategie pro náročné hráče

Deskové hry nejsou jen pro nerdy, zvládnou zabavit celou rodinu. V našem výběru najdete tituly se silnou licencí, příběhovky, karetní hry, ale také třeba i gamebook nebo detektivku.

Zaklínač: Starý svět – Kdo získá nejvíc trofejí

Počet hráčů: 1–5, herní doba: 90–150 min, doporučený minimální věk: 14+

Zatímco hráči videoher si zaklínačské universum mohou plnými doušky užívat již řadu let, jejich deskoherní kolegové se letos dočkali teprve druhého kousku. Zaklínač: Starý svět to ale roztočil opravdu ve velkém.


Zaklínač: Starý svět


Ve Starém světě, dávno před událostmi známými z knihy, se ujmete role zaklínače z vybrané zaklínačské školy. Poté začne závod o získání co nejvíce trofejí. V praxi to znamená, že budete pobíhat po mapě, vylepšovat svou postavu a bojovat s monstry. Nečekejte ale kostkovou rubačku, boj je zde řešen poměrně sofistikovaným deckbuildingem.

Příběhovou část hry obstarávají karty průzkumu, které vás zpravidla uvrhnou do nějaké události a postaví před rozhodování, kterou z cest se máte vydat dál. Můžete se skrz ně ale dostat třeba i ke questu anebo díky nim ovlivníte stav ostatních hráčů.

ezgif.com-webp-to-jpg (1).jpgezgif.com-webp-to-jpg.jpg

Kromě základní hry v edicích Standard a Deluxe (ta obsahuje navíc zejména figurky monster) si můžete dokoupit tři velká rozšíření a hru upravit podle svých preferencí. Mágové vám do zaklínáčského světa přimíchají trochu kouzel, Skellige odemkne nové lokace na mapě a Legendární lov přidá další monstra.

Diskuze (5) Další článek: Pankrác nám zpříjemní Vánoce. Polda 2 Remástr odhalil prosincové datum vydání

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,