Vybíráme nejlepší hry pro PC. Letošní rok se nesl ve znamení jedné pecky za druhou

Blížíme se ke konci jednoho z nejnabitějších herních roků za posledních několik let. Připravili jsme pestrý výběr toho, co by vám na PC nemělo uniknout.

Ghostrunner 2: Kyberpunkový parkour za doprovodu skvělých synťáků

Platformy: PC, PlayStation 5, Xbox Series S|X
Cena: 427 Kč až 493 Kč

Zlotřilé vládce věže Dharma, což je poslední útočiště lidské rasy, jsme v prvním díle Ghostrunnera úspěšně porazili. Ale netrvá příliš dlouho, než se na scéně objeví nová hrozba. Kromě toho, že se různé frakce neustále přetahují o kontrolu mezi sebou, přichází první generace mechanických vojáků. Z nich se následně vyvinuli runneři včetně Jacka, který si opět uzmul hlavní roli. Jejich plány pro lidstvo ale nejsou vůbec optimistické. 


Ghostrunner 2


Stejně jako první díl je i Ghostrunner 2 velmi rychlou FPS akcí, ve které musíte naplno ovládnou pohyb a útoky své postavy. Běhání po zdech či sjíždění ramp není problém. Do arzenálu ale přibyly další vychytávky, které souboje s nepřáteli dělají náročnější. Na učení musíte jít stylem pokus omyl. Stačí totiž jediné zaškobrtnutí a vracíte se zpátky k poslednímu záchytnému bodu. Jack sice téměř každého nepřítele setne jedním úderem svojí katany, ale ani on sám toho moc nevydrží. 

Komplexitu hratelnosti ještě navyšují prvky z RPG. Dodatečné schopnosti či úpravy už těch existujících si můžete aktivovat na své základní desce. Ve většině případů ale platí, že vylepšení má i svoji stinnou stránku, takže musíte dobře rozmýšlet nad tím, jestli pozitiva opravdu stojí za to a nebude lepší sáhnout po jiném upgradu. 

Ghostrunner 2_20231102131158.jpgGhostrunner 2_20231102161432.jpg

I kdyby do vašeho vkusu neseděl Ghostrunner 2 žánrově, doporučuji si poslechnout alespoň jeho soundtrack. Potěší hlavně fanoušky synthwave. Na jeho tvorbě se podílela jména jako Daniel Deluxe, We Are Magonia, Gost, Dan Terminus a Arek Reikowski. Vedle jeho placené verze na Steamu ho už najdete třeba i na Spotify.

Diskuze (8) Další článek: Na čtvrtém Zaklínači pracuje téměř polovina CD Projektu RED. Vývoj bude trvat minimálně další 2 roky

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,