Nejlepší iPhone a iPad hry za rok 2011

Rok se sešel s rokem a je na čase bilancovat. Představujeme vám výběr nejlepších her pro platformy iPhone dle naší redakce.

Rok se sešel s rokem a je na čase opět začít bilancovat. Představujeme vám výběr těch nejlepších her pro platformy iPhone podle svého žánru dle naší redakce. Jako obvykle, pokud máte nějaou vlastní nej hru tohoto roku, neváhejte se o ni podělit s ostatními čtenáři v diskuzi pod článkem.

Závodní

Real Racing 2 HD
recenze
hra na AppStore

Ačkoliv původní Real Racing 2 (dále jen RR2) vyšel už v roce 2010 (a také byl jmenován jednou z nejlepších her roku 2010), v březnu tohoto roku se Firemint vytasili s novým trumfem. Již tak skvělé závody předělané do plně HD grafiky, které je uzpůsobené výkonům nových Apple zařízení, jako je Ipad 2, či iPhone 4. Neuvěřitelně detailní grafické zpracování, které neklesá na své kvalitě ani při napínavých multiplayerových závodech, nás prostě uhranulo a právoplatně se opět zařazuje na tento výběr. Pokud chcete kvalitní závodní simulátor s parádní grafikou, nemůžete šáhnout vedle.

 

Sonic & SEGA All-Stars Racing
recenze
hra na AppStore

Poměrně nečekané, nicméně velmi příjemné překvapení si pro nás v létě nachystali vývojáři ze Sega. Tyto arkádové závody se sice svou realističností nemohou rovnat výše zmíněnému RR2, ale své místo na slávě si vydobyly především svou chytlavou hratelností. Pokud tak dáváte přednost raději arkádovým závodům ala například stařičké Re-volt, či Mario Kart, budete zde jako doma.

Akční

Dead Space HD
recenze
hra na AppStore

Předělávka stejnojmenného titulu, který vyšel i na PC a konzole, se chlapcům z EA povedla na výbornou. Je jen málo konverzí, které by si zachovaly stejnou atmosféru a hratelnost, a Dead Space HD se rozhodně řadí mezi ně. Hutná atmosféra, u které se budete bát, brilantní grafické zpracování a spousty zmutovaných nekromorfů. Může hráčovo srdce chtít ještě něco víc?

Infinity Blade 2
recenze
hra na AppStore

Hra s velkým „H“. I přes vyšší cenu stále jedna z nejprodávanějších her na AppStore se vrátila se svým druhým pokračováním ve velkém stylu a opět šokovala grafickým zpracováním a návykovou hratelností. Kdo měl rád první díl, ale měl výhrady, druhý díl si už užije naplno, neboť vývojáři svým hráčům naslouchají a drtivou většinu chyb opravili. Pokud máte rádi akční hry, tohle je bez váhání jasná volba.

Sportovní

Fifa 2012
hra na AppStore

Studio EA tímto ročníkem ukázalo, že boj s konkurencí ve fotbalových simulátorech myslí smrtelně vážně a o parník ujelo prakticky všem konkurentům na všech dostupných platformách. To se naštěstí pro nás nevyhnulo v tom pozitivním slova smyslu ani iOS platformě a Fifa 2012 je momentálně tím nejlepším, co si můžete ze zelených pažitů vybrat. Konkurenční PES od Konami, ani Real Football od Gameloftu na EA klenot totiž nemají.

NBA Jam
hra na AppStore

Další z velkých překvapení tohoto roku se jmenuje NBA Jam. Již na Nintendu Wii se tato hra jevila jako zábavný kousek a ani verze z AppStore mě nezklamala, ba právě naopak. EA totiž ukázalo, že basketbal může být pojat i jakýmsi arkádovým způsobem a to maximálně zábavnou formou. Asi každý basketbalový fanoušek má rád souboje jeden na jednoho a krásné smeče do košů a vězte, že právě těch si v tomto kousku užijete více než dostatek.

Strategie

Starfront Colision
recenze

hra na AppStore

Pokud na AppStore chybí nějaký žánr, jsou to především strategie. Ačkoliv by se mohlo zdát, že dotykový displej je pro strategie ideální vodou na mlýn, není tomu tak. Nebo tedy alespoň vývojáři k tomu tak zatím přistupují. Jediný titul, který více zaujal v letošním roce, je tak Starfront Colision od Gameloftu. Zajímavá konverze božského Starcraftu se poměrně povedla a své žezlo mezi strategiemi pro tento rok třímá naprosto bezpečně. Nejedná se sice o bezchybnou hru, ale rozhodně nezklame.

Logické

iBlast Moki 2 HD
hra na AppStore

Druhé pokračování populární logické hříčky se povedlo na výbornou a nové elementy, jako kreslení bomb, jednoznačně uspěly také u hráčů. Každá lokace se skládá z několika levelů, používající realistickou fyziku a mnoha, opravdu mnoha různých věcí připravených k manipulaci, které vám jednotlivé puzzle pomohou vyřešit. Ačkoliv je v ČR tato hra neprávem opomíjená, jedná se o jednu z vůbec nejlépe hodnocených her na světě a byl by hřích ji v tomto výčtu zapomenout.

Edge Extended
hra na AppStore

Hned v závěsu se však drží přídavek k dnes již kultovnímu Edge. Dotykový displej se zdá jako ušitý pro malou kostičku, kterou budete svými pohyby navádět na konec každého levelu. Ačkoliv se jedná o na první pohled ošklivě graficky vypadající hru, nenechte se mýlit. Za možná nevalně vyhlížejícím kabátkem se totiž schovávají hodiny a hodiny skvělé herní zábavy, které pořádně potrápí vaší šedou kůru mozkovou!

RPG

Order & Chaos Online
recenze
hra na AppStore

Ani RPG hry to nemají na iOS platformě jednoduché a jejich kvalita bohužel není nijak zvlášť valná. Nicméně nebyl by to Gameloft, aby se nepokusil o další konverzi extrémně populární hry, která dobyla svět MMORPG. Ano, jedná se o konverzi WOWka a ačkoliv hru provázely jisté porodní bolesti, i s pomocí hráčů se zdají být zažehnány a projekt úspěšně pokračuje. No řekněte, nemáte chuť si zahrát MMORPG na svém mobilním telefonu, který máte neustále při sobě?

Diskuze (19) Další článek: Batte Duty: Modernfield 3 je realitou

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,