Nejlepší na hraní je PS. Sony se vrací k odmítání cross-play

Chvilku to vypadalo nadějně. Sony se však nakonec vrátilo ke svému zatvrzelému přístupu a o cross-play nestojí.

Generální ředitel Sony Kenchiro Yoshida si myslí, že Playstation je nejlepší platformou pro hraní a cross-platform tedy není nutné. Řekl to na výstavě IFA 2018 v Berlíně.

Fortnite to Sony pořádně zavařilo

Diskuse o tom, že Playstation se vyhýbá propojení s ostatními platformami se naplno rozběhla poté, co se Fortnite dostalo na Nintendo Switch a ke svému údivu hráči zjistili, že nemohou používat své účty, které předtím registrovali na konzoli od Sony. Právě u Fortnite zůstává Playstation jedinou platformou, která se drží výhradně svého písečku.

"Cross-platform hraní? Playstation je podle nás nejlepší platformou, kde hrát," okomentoval Yoshida situaci.

"Fortnite je podle mého nejlepší v kombinaci s Playstation. Navíc jsme už pro některé hry otevřeli možnost hraní mezi platformami. Například s PC, ale i jinými. Rozhodujeme se na základě toho, co si myslíme, že je nejlepší pro hráče u každé hry," pokračoval Yoshida v objasňování postoje Sony.

Zvláštní ovšem je, že Sony se v průběhu června vyjádřilo ústy generálního ředitele pro Sony Interactive America, Shawna Laydena, že spojení s dalšími typy zařízení zdaleka není v nedohlednu. Layden tvrdil, že se Sony snaží najít řešení pro cross-platform hraní.

Diskuze (21) Další článek: Henry Cavill dostal roli Geralta v Netflixovém Zaklínači

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,