Nejočekávanější hry nové generace podle redakce Doupěte

Nová generace herní zábavy se blíží, a i když se několik let bude v zásadě jednat o multigenerační chaos, stejně se na to neuvěřitelně těšíme. Tak jsme si řekli, že se s vámi podělíme o naše domněnky a sny. Přidejte se.

Ondřej Selner - mobilní redaktor

Ryse: Son of Rome

Když se řekne Xbox One, automaticky se mi vybaví úchvatná prezentace Ryse: Son of Rome na E3 2013. Ryse mě dostalo především po stránce námětu, tedy role římského vojáka gladiátora a prostředí celého impéria. Nebudu skrývat ani nadšení technickou stránkou hry, která dokazuje, že papírově slabší konzole slabší být ve finále vůbec nemusí.

1376995814-larc.jpg 1376995815-courtyard.jpg 1376995921-mp.jpg

Momentálně nemám očekávanější hru pro novou konzoli od Microsoftu, než právě Ryse: Son of Rome. Ačkoliv zahraniční novináři nejsou systémem bojů příliš nadšení, věřím, že při vydání, které je naplánováno spolu se samotným Xbox One, hra od německých vývojářů z Cryteku nabídne opravdu úchvatný a neopakovatelný herní požitek.

Killzone: Shadow Fall

Aby byl boj zcela vyrovnaný a podle všech regulí, rozhodl jsem se, že vyberu dvě hry exkluzivní pro každou z nových next-gen konzolí, a pak jednu, která vyjde na obě dvě. Jelikož jsem výše hovořil o Ryse: Son of Rome pro Xbox One, přichází teď na řadu Sony a její Playstation 4. Ten hned na úvod nabídne širokou paletu zajímavých exkluzivních titulů, jeden z nich pro mne ale zcela vyčnívá – Killzone: Shadow Fall.

1377045863-5.jpg 1377045865-6.jpg 1377045868-1.jpg

Ačkoliv nejde o novou značku, nýbrž titul, který bude navazovat na veleúspěšnou sérii her pro konzole Playstation 2 a Playstation 3, vypadá Killzone: Shadow Fall naprosto úchvatně. V rámci žánru budeme asi jen těžko hledat většího favorita na letošní nejočekávanější hru. A když už jsem zmínil pokračování série, chtěl bych také navázat tím, že to rozhodně nebude na škodu, ba naopak.

Od Guerilla Games totiž letos s příchodem nové konzole očekávám po všech stránkách vypiplaný a dokonalý herní zážitek se vším, co ke správné FPS řežbě patří. Už první prezentace hry ale dala tušit, že s Killzone: Shadow Fall se nespleteme. Hra dorazí spolu s konzolí Playstation 4.

Zaklínač 3: Divoký Hon

Z multiplatformových nejočekávanějších her pro next-gen konzole jsem vybíral hned z několika adeptů. Zcela suverénně ale u mě na plné čáře zvítězil kolosální fantasy svět nového Zaklínače, třetího pokračování od CD Projektu podle románů Andrzeje Sapkowského. Co očekávám? Především monstrózní a živý svět plný dobrodružství a nekonečného objevování.

1377086508-5.jpg 1377086529-2.jpg 1377086534-1.jpg

A podle prezentací hry se toho pravděpodobně všichni dočkáme. Zaklínač 3 zatím nemá oficiálně stanovené datum vydání, lze s ním ale počítat v průběhu příštího roku, a to jak pro konzole nové generace Playstation 4 a Xbox One, tak pro PC. Závěrečná část veleúspěšné trilogie nemohla mít lepší vyvrcholení.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,