Nejočekávanější hry roku 2006

Letošní rok bude možná výjimečnější než ty předešlé. Čekají nás měsíce nových konzolí a her, které se pokusí dostat ze stolního počítače maximum. V herním horoskopu je rok 2006 rokem nevídané grafiky a silných příběhů.
Kapitoly článku

Redaktoři Doupěte odpovídali na otázku Na kterou letošní hru (hry) se těšíš nejvíc?

Martin M. Boček, šéfredaktor

Letos se, jako již tradičně, nejvíc těším na novou bojovku; konkrétně na Virtua Fighter 5. Jen doufám, že dopadne lépe, než loňský Tekken 5. Další v mém soukromém pořadníku jsou RPG TES4 Oblivion a Final Fantasy 12. Od Oblivionu očekávám autory slibovaný živý svět a klasickou volnost celé hry; Final Fantasy 12 naopak slibuje epický příběh nejen o lásce, jaký známe již z předchozích dílů. No a konečně se teším na Metal Gear Solid 4, od kterého doufám dostat... Prostě další MGS; a to je víc než dost. A pak se těším na... Na spoustu dalších věcí, ale ty zde vyjmenované jsou můj "těšicí" základ na rok 2006. Howg.

Martin Zavřel, vedoucí konzolové sekce

Věřím, že letošní rok mne opět čeká série nezapomenutelných probděných nocí. Ať už to bude nevídaně dynamická FPS Black, fantazií přetékající, smutným příběhem disponující a nezaměnitelně stylizovaná Kingdom Hearts 2, do posledního okamžiku nevyzpytatelná Final Fantasy XII nebo trojdisková reedice Metal Gear Solid 3. Kromě toho se ovšem nemohu dočkat prvních her pro Playstation 3, s trochou štěstí bychom se letos mohli dočkat i takové Killzone 2, Resident Evil 5 nebo Metal Gear Solid 4. S velkým očekáváním vyhlížím také datadisk pro Half-Life 2. Bude to rozhodně herně bohatý rok. Paradoxně bych ale tipnul, že to nejlepší z letošních her už mám za sebou… samozřejmě tím myslím Shadow of the Colossus.

Petr Kolář, vedoucí zpravodajské sekce a zástupce šéfredaktora

Ještě pár džinů, udělám si tady iluzi titánů, kousek dopředu, protivník na ni zaútočí a … Cože? V redakci jsou Heroes of Might and Magic 5? Vím, vím, jsem jeden z mála, co dohrál všechny kampaně čtverky na nejtěžší obtížnost. Dobře, já se teda obětuju pro čtenáře a recenzi napíšu. Ale nezapomeň, že Oblivion bude můj, stejně jako Witcher. Zato ostatním přenechám Final Fantasy 12 a Metal Gear Solid 4, to si raději koupím, abych to měl doma. Cože? Že to nahráváš a dáváš do ankety? Si snad děláš srandu, ne?

Karel Kališ, zástupce vedoucího konzolové sekce

Na tento rok mám vytipováno hned několik titulů, na které se klepu jak nudista na severním pólu. Ale pokud bych měl jmenovat jeden, kvůli kterému nemůžu nedočkavosti ani spát, určitě to bude The Legend of Zelda: Twilight Princess. Věřím, že se podaří stejně jako předchozí díly, což znamená, že mezi ostatními hrami bude vynikat jako slavný Koh-I-Noor mezi diamanty. Dalším dílkem, které patří do mého top 5 pro 2006, je bezesporu Final Fantasy XII, na PC to bude pokračovaní jedné z nejlepších adventur všech dob – The Longest Journey, s názvem Dreamfall. Určitě bych mohl přidat next-gen tituly MGS 4, Lost Odyssey a Blue Dragon, ale očekávám, že těch se dříve než v roce 2007 nedočkáme. I tak ale podle mě bude rok 2006 na herní pecky bohatý.

David Sláma, zpravodajská sekce

Co bude dnes dobrého? Tedy vlastně letos. Vypadá to, že jako příznivci žánru RPG mi opět bude dopřáno několik moc pěkných kousků. Má nejoblíbenější sága, The Elder Scrolls, se dočká nového dílu (jestli ne, tak u bran Bethesdy zazvoní pořádně načepýřený Dawe). Stejně tak čekají čápa i u Gothicových a jestli bude pokračovat křivka vylepšení, je se na co těšit. Opomenout bych neměl ani zaklínače, The Witcher. Jestli hratelnost bude stejně strhující jako děj knih, od monitoru mě nedostane ani banda islámských radikálů. No a pak prý vychází i pár her jiných žánrů - Alan Wake, Caesar IV, The Godfather...

Alan Jarrar, PC sekce

Letos určitě okusím víc herních skvostů než loni. Nedočkavě vyhlížím Alana Wakea a Oblivion. Tradičně zbystřím i začátkem září, kdy EA vypustí do světa demo nové NHL. Čert vem její otřepanou a nedokonalou hratelnost. Stějně jí budu hrát a stejně zase vyhraju Stanley Cup za New York Rangers, přičemž Jágr a Průcha se budou prohánět v první desítce kanadského bodování. Není to však NHL, na kterou se těším nejvíc. Bezkonkurenčně vede Caesar IV. Na pokus o znovuzrození mé nejoblíbenější hry (Caesar III) jsem hodně zvědavý. VIVAT ROMA!

Lenka Vlková, konzolová sekce

Rok 2006 pro mě znamená hlavně jednu velikou událost. Tou je samozřejmě vydání nejnovější hry ze série nejúžasnějších japonských RPG (aspoň podle mě :-)) Final Fantasy – FF XII. Je sice nejisté, zda se jí tady v Evropě vůbec v průběhu 2006 dočkáme, ale i tak to pro mě bude nejvýznamnější událost roku. O tom, že se Final Fantasy série postupně mění, není pochyb. FF XII nám snad ale konečně dá odpověď, jestli k lepšímu, nebo k horšímu. Další hrou, na jejíž evropský release nedočkavě čekám, je Magna Carta. Kdo ví, jestli se ho ale vůbec dočkáme. Nakonec musím ještě zmínit Dragon Quest, který se v Evropě objeví poprvé, ale snad ne naposled.

 

Témata článku: , , , , , , , , , , ,