PC | Téma

Nejočekávanější PC hry roku 2009

Je tu nový rok a s ním i mnoho nového. Co všechno si na nás vývojáři připravili? Přinášíme vám pořádnou nálož nejočekávanějších her pro PC.
Kapitoly článku

RPG

Alpha Protocol

Homepage: http://www.alphaprotocol.com/
Preview, GC Dojmy

alpha09.jpg alpha10.jpg

Nové akční RPG od proslaveného studia Obsidian nám nabídne svět špiónů a tajných vládních agentů, kde se zhostíte role mladého a ambiciózního agenta Michaela Thortona.  Ten se ve vašich rukou vypracuje do formy elitního zabijáka. Studio Obsidián se nechalo inspirovat proslulým Mass Effectem, slibuje komplexní systém dialogů, možnost řešit úkoly několika cestami a prostě nemají chybtě žádné potřebné propriety kvalitního RPG. Vydání bychom se mohli dočkat letos v létě.

VIDEO: 455 'Alpha Protocol - trailer'


Dragon Age: Origins

Homepage: dragonage.bioware.com
Preview, GC Dojmy

dragonage09.jpg dragonage10.jpg

Dlouhá léta utajeného vývoje pod hlavičkou BioWare před nedávnem konečně vyústila v odhalení tohoto ambiciózního projektu. Nové dobrodružství vás zavede do tajemného světa plného draků, nebezpečí a ohavných stvůr, kde vyniká klasický souboj dobra se zlem. Ať už chcete být čistý dobrodinec, či zlý a vypočítavý zlodějíček, vše vám bude umožněno. Navíc díky nemožnosti předvídat následky svých činů hráče přímo donutí chovat se přirozeně. Milovníci Tolkienovských RPG těšte se. Dragon Age: Origins je oznámeno na první čtvrtletí roku 2009.

VIDEO: 799 'Dragon Age: Origins - trailer'


Risen

Homepage: http://risen.deepsilver.com/

risen_01.jpg risen_02.jpg

Piranha Bytes po svém nedávném neúspěchu s Gothic 3 vyměnili distributora a nyní pod hlavičkou Deep Silveru představili loni v Lipsku své nové našláplé RPG. Podle všeho půjde opět o klasický, tvrdý a nelítostný středověký svět přesně tak, jak jej Piranha Bytes umí nejlíp. Ve hře se podíváme na tajemný sopečný ostrov, který na příkaz krále okupuje tzv. Inkvizice a snaží se přijít na kloub nenadálým katastrofám, jež sužují celé království. Těšit se můžeme zejména na propracované charaktery a kouzelnou grafiku. Datum vydání zatím nebylo blíže specifikováno, ale podle nejrůznějších odhadů bychom se hry mohli dočkat na podzim letošního roku. Zajímá-li vás víc, nezoufejte, brzy vám na hru přinesme také obsáhlé preview.

VIDEO: 232 'Risen - trailer'


Strategie

Empire: Total War

Homepage: http://www.totalwar.com/
Preview, GC Dojmy

empiretotalwar_16.jpg empiretotalwar_17.jpg

Studio Creative Assembly nás již několikrát překvapilo parádní taktickou strategií. Po dvou dílech Medievalu přichází razantní změna a fanoušci jásají. V dalším díle se totiž přesuneme do 18. století a společně s dobou se změní téměř vše. Vylepšení se dočká engine, jednotky ale především taktické souboje. Zapomeňte na jezdce či lučištníky. Přichází éra střelného prachu a taktika se zásadně mění. Dočkáme se účinných formací a neskutečného prostoru pro válečné taktizování. Území už nebudou pevně ohraničena, ale budou se volně rozšiřovat či zmenšovat v závislosti na vašem úspěchu. Největší třešničkou na dortu jsou pak námořní souboje, při nichž se dočkáme realistického zpracování vody, větru a vůbec celého prostředí. Vodní bitvy tak budou nesmírně realistické a skvělé načasování a taktika budou klíčové. Generálové pozor! Empire: Total War se přiřítí už 6. února!

VIDEO: 848 'Empire: Total War - trailer'


StarCraft II Terrans: Wings of Liberty

Homepage: http://www.starcraft2.com/
Preview

starcraft2_15.jpgstarcraft2_17.jpg

Málokdo zřejmě tušil, že se od roku 1998 prodá více než 9 milionů kopií prvního dílu legendární strategie. Po více než deseti letech nyní Blizzard přichází s prvním kouskem plánované trilogie s příznačným podtitulem Wings of Liberty. Po mnohých dohadech máme jasno. Vydání se dočkáme (doufejme) v prvním dnu měsíce listopadu a příběh bude navazovat na datadisk prvního dílu Brood War. Vylepšený engine podobu StarCraftu zmodernizuje a přinese do hry také mnoho nového jako například z Warcraftu dobře známé hrdiny. Znovu se po hlavě vrhneme do války tří znesvářených ras ve svižné akční RTS. Už aby tu ten listopad byl…

VIDEO: 853 'Starcraft 2 - ukázka hraní'


Warhammer 40,000: Dawn of War II

Homepage: http://www.dawnofwar2.com/
GC Dojmy

7.jpg8.jpg

Smrdutí orkové se rozlézají po celé galaxii, zatuchlý vzduch zdevastovaných planet jen podtrhuje jejich zhoubné chování a jediné co jim stoji v cestě jsou proslulí Space Marines. Válečná vřava je na spadnutí a dusot špinavých orků se rozléhá všude kolem. Taková je atmosféra Warhammer 40,000. A nyní, po třech datadiscích původního dílu, přichází pokračování. Slibováno je opravdu mnoho. Plně zničitelné prostředí, nové RPG prvky, či Essence Engine 2.0, jenž nám má nabídnout nevídané vizuální zpracování. Podle všeho by měli orkové přispěchat na naše monitory už v březnu letošního roku.

VIDEO: 188 'Dawn of War 2 - trailer'


Simulátory

The Sims 3

Homepage: thesims3.ea.com/

sims3_40.jpg sims3_41.jpg

Šílená mánie z ruky Willa Wrighta se vrací již po třetí a jedná se skutečně o revoluci v simulaci života. Už žádné loadovací obrazovky, neposlušní simové, či záchodový maratón. V The Sims 3 bude celé město tak říkajíc pod jednou střechou a před očima vám bude probíhat nejen váš život, ale i život vašich sousedů. Změnami je hra opravdu nabitá a inovace se dočká téměř vše. Konečně budete mít více času na společenské aktivity na místo neustálé koupelní očisty, zaklapávání záchodového prkýnka a vaření, kdy jste byli rádi, že máte vůbec čas jít do práce. Nyní se všechno změní. A kdy že ta mánie konečně vypukne? Datum vydání je stanoveno na 20. února, a tak si začněte pomalu zavádět nitrožilní výživu. The Sims 3 vás zkrátka nepustí.

VIDEO: 803 'Sims 3 - trailer'


Heroes Over Europe

Homepage: videogames.atari.com/heroesovereurope/

heroesovereurope_01.jpg heroesovereurope_02.jpg

Volné pokračování Heroes of the Pacific od IR Gurus Interactive nás zavede do období druhé světové války v letech 1940 až 1945, kdy se vžijeme do role hrdinných letců z USA, Kanady, Velké Británie a Nového Zélandu. S kniplem v ruce se vydáte vstříc nepřátelským armádám, jež mnohdy budou vynikat technickou i početní převahou. To však není nic, čeho by se tito hrdinové zalekli, a tak jim to nejednou nandáte i v historicky známých bitvách. Na vlastní oči spatříte například potápějící se bitevní loď Bismarck a mnoho dalšího. Máte-li rádi letecké simulátory a o to více vás přitahuje tématika druhé světové války, jistě budete napůl arkádovou hrou potěšeni. Datum vydání je stanoveno na červen 2009.

Tom Clancy’s HAWX

Homepage: www.hawxgame.com/
Preview

hawx02.jpghawx03.jpg

Her s přízviskem Tom Clancy se, jak se zdá, vynoří mnohem víc. Ubisoft značku odkoupil a krom již zmíněného Convictionu chystá také letecký simulátor. V kokpitu supermoderních letadel se přeneseme do fiktivní blízké budoucnosti, kde tajná organizace vyrukovala proti USA. Boj s terorismem se tak přesouvá do oblak a že to bude pohled tuze krásný. Na projektu totiž spolupracuje také firma GeoEey, jež má na starosti výrobu satelitů a poskytla velmi kvalitní snímky. Hra by se tudíž měla odehrávat v realistickém prostředí. Datum vydání je prozatím stanoveno na 2. čtvrtletí roku 2009.

VIDEO: 342 'Tom Clancys H.A.W.X. - zápisky vývojářů'


Závodní

Burnout Paradise: The Ultimate Box

Homepage: http://www.burnout.ea.com/
Recenze konzolové verze
 

 

Příznivci tohoto závodního titulu jistě budou potěšeni oznámením o vydání sběratelské edice od tvůrců hry Criterion Games s podtitulem The Ultimate Box. Tato edice bude reedicí již vydané verze společně se všemi dostupnými add-ony, jako například nové vozy či motorky a dočkáme se i několika nových závodů. Dostupný bude i takzvaný Party Mode, což je v podstatě offline multiplayer, v němž spolu hráči postupně soupeří v jednotlivých úkolech. Vylepšení se dočká také technická stránka hry. Kompletní využití DirectX10, detailnější textury, či podpora dvou monitorů jsou jen jedna z mnoha velkých lákadel. A to vše již 13. února.

VIDEO: 261 'Burnout Paradise - rozšíření s motorkami'


Colin McRae DIRT 2

Homepage: zatím nemá

dirt_01.jpg dirt_02.jpg
Obrázky pouze ilustrační

Rychlá auta, prach, špína a silné motory vládnou tratím v Colin McRae DIRT 2. Již první díl přinesl pořádnou porci našláplých závodů, ovšem v díle druhém chtějí hoši z Codemasters ještě mnohé vylepšit. Těšit se můžete na nová auta, trucky, rallye speciály a nové rozmanité tratě. Jako tradičně proženete motory svých strojů jak v přírodě, tak na stadiónech. Avšak singleplayer mód bude nyní postaven na principu získávání reputace, díky níž si získáte přízeň klíčových partnerů. Hra bude postavena na vylepšeném EGO enginu a kvalitního zlepšení se tak dočká i grafický kabátek. A ačkoliv je slavný jezdec, jenž této hře propůjčil své jméno, již dávno po smrti, vše probíhá se souhlasem rodiny a autoři přislíbili, že se pokusí jeho památku uctít. Nu…doufejme. Hra by měla vyjít 1. listopadu 2009.

FIA Formula One World Championship

Homepage: zatím nemá

formulaone_01.jpg formulaone_02.jpg
Obrázky pouze ilustrační

Jak možná víte, Codemasters odkoupilo licenci na Formuli 1, čímž se jim do rukou dostává mocný nástroj v podobě možnosti použít ve hře všechny tratě, údaje týmů a ostatních faktorů tohoto mistrovského šampionátu. „Nedávné úspěchy a inovace Codemasters utvořili z této společnosti více než vhodného kandidáta na takovou výzvu.“ řekl Chris Deering, předseda společnosti Codemasters. V následujících měsících bychom se tak mohli dočkat skvělých závodních titulů postavených na moderním EGO enginu. A vydání prvního z nich je plánováno už v průběhu letošního roku.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,