Největší Fortnite turnaj v ČR organizačně selhal

Hráči battle royale titulu Fortnite, kteří přišli bojovat o notebook do OC Šestka, jsou spíše zklamáni.

Neprofesionalita. Nevyrovnané podmínky. Tyto dva výrazy charakterizovaly včerejší soutěž, která nese označení "Největšího turnaje v ČR". Problémy nastaly ráno ihned poté, co se hráč měl hlásit na check-in. V 11 hodin měl samotný turnaj, který rozděloval 200 hráčů do čtyř skupin, začít. Nicméně, díky nepřipravenosti organizátorů to nebylo možné.

sys_media_23929.jpg

Hra měla fungovat na principu Custom Matchmaking, kde se střetne 50 přítomných soutěžících, neboť byla turnajová hala vybavena pouze 50ti stroji. To by ještě nebyl takový problém, kdyby každý ze strojů dával každému účastníkovi stejné herní podmínky. 16 notebooků a 8 stolních počítačů, které se výkonově lišily,  znevýhodňovaly některé hráče. Dalším problémem se stala internetová síť, která dělala neduhy řadě hráčům. Jedni byli vybaveni LAN kabelem, ale ti druzí užívali bezdrátového připojení, které jim značně zvyšovalo ping.

Po přibližně jeden a půl hodinovém úsilí organizátorů zakončili tuto snahu o napravení situace slovy: „Tak má smůlu, bude hrát s pingem.“ Hra byla nakonec po nefunkčním Custom Matchmaking kódu, který nedovolil hráčům do hry vstoupit, nastavena na obyčejné Solo, kde si každý z hráčů měl počítat killy, jeho umístění a následně se ohlásit dozoru, který za tyto killy a umístění rozdával body. Poté ti nejlepší postoupili do dalších kol. Takový přístup vyvolal další pobouření, neboť se od nové sezóny ve hře vyskytují takzvaní boti, kteří jsou poháněni umělou inteligencí a je jednoduché je porazit. Někteří na boty ve hře narazili ve větší míře, jiní je nepotkali vůbec.

sys_media_23935.jpg

Ne každý problém byl problémem pracujících, nicméně značná část, která by se při takovéto události dít neměla, ano. První hra byla odehrána v 15:00 hodin, tedy 4 hodiny po oficiálním začátku turnaje, kdy se řada hráčů dobrovolně, po netrpělivém čekání, odhlásila z turnaje. Hlavní cenou této události byl herní notebook MSI GF63 Thin. Dnes, 3. listopadu, zde probíhá druhý turnaj o stolní počítač SkillZone PC. Můžeme jen doufat, že se včerejší chyba nebude opakovat.

Diskuze (7) Další článek: BioWare opouští další vývojář, který pracoval na sci-fi akci Anthem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,