Největší pecky z E3 podle Doupěte aneb co si musíte stáhnout!

Letošní E3 byla něčím zcela mimořádným, bez nadsázky lze prohlásit, že tak povedenou herní událost jsme ještě nikdo nikdy nezažili. Nové ukázky z her Doom 3, Half – Life 2, Metal Gear Solid 3, Halo 2 nebo třeba Call Of Duty vás prostě musejí zajímat a ohromit. V tomto článku najdete výpis těch nejzajímavějších událostí podle Doupěte, plus související soubory ke stažení.

S E3 to vždycky bylo stejně, jako třeba s takovým Invexem. Člověk se těšil a věřil, že uvidí nějaké převratné pecky, které mu vyrazí dech. Jenže nakonec spousta věcí, co tam být měla, vůbec nebyla a tak vše skončilo u jedné nebo dvou mimořádných událostí, kvůli kterým snad ani nemělo smysl se tak těšit. Letos bylo vše naopak. Den po dni explodovala na E3 nějaká dokonalá „bomba“, novináři po celém světě nestíhali vymýšlet superlativy a umísťovat materiály na stránky svých webů. V tomto ohledu považuje Doupě letošní E3 za dokonale zvládnutou, neboť mnoho materiálů jsme vám přinesli nejen jako jedni z prvních v rámci naší malé země, ale také jako jedni z prvních na světě, čehož důkazem budiž zahraniční weby, které od nás přebíraly materiály a mnoho tisíc přístupů ze zahraničí na naše stránky.

Nyní, když to šílenství pomalu pomíjí a blíží se chvíle, kdy se konečně zase všichni v klidu vyspíme, nastal správný okamžik na shrnutí dojmů, které by mohlo pomoct i vám – alespoň v tom směru, že budete vědět, co z té záplavy trháků si nenechat ujít a na co se určitě musíte podívat, pokud vám svět počítačových her není lhostejný.

Následuje tedy jednoduchá hitparáda materiálů z E3 2003, aneb seznam věcí, které byste si měli stáhnout na svůj disk a kochat se jimi tak dlouho, dokud vám budou síly stačit. Viděli jsme všechno a bylo to náročné – vy však můžete v klidu shlédnout jen to nejdůležitější, což je...

1. Doom 3 E3 Trailer

Tříminutové video z technicky nejúchvatnější hry současnosti (a budoucnosti) dalo jasně najevo, že minimálně v oblasti grafiky a děsivé atmosféry nemá smysl podporovat falešné iluze fanoušků jiných favoritů (třeba Half-life:-). Stejně jako byl králem v době svého zrození, bude Doom 3 králem znovu. Trailer, který spíše než jako video ze hry vypadá jako renderovaná animace nejvyšší kvality, dává jasně najevo, že velká část hry už je hotová a tak se snad můžeme spolehnout na termín vydání koncem letošního roku. Připomeňme si také, že Doom 3 byl potvrzen i pro Xbox (ale až později po vydání PC verze).

Stahujte zde: 37 MB verze, 64 MB verze

2. Half – Life 2

Nejtvrdší konkurence pro Dooma staví na realističnosti a otevřenosti prostředí, které má docela jiné kouzlo, než prvně jmenovaný titul. Monumentální a děsivé bitvy s příšerami v ulicích realistického amerického městečka vzrušují na pohled stejnou měrou jako šílený horor v uzavřených prostorách základny na Marsu, ale buďme upřímní: když už musí dojít k rozstřelu, vypadá Doom 3 o nějaký ten kousek lépe. Přesto nemá smysl pochybovat, že každý, kdo si zahraje Dooma 3, zahraje si také Half – Life 2. Z tohoto titulu se internetem šíří především krátký oficiální E3 2003 trailer, který najdete i na Doupěti (od včerejška také v nové, lepší kvalitě).

Stahujte zde: 5 MB verze, 17 MB verze

3. Metal Gear Solid 3: Snake Eater

Pro konzolisty, kteří nad výše zmiňovanými hrami mohou jedině zaplakat, jde o dostatečnou náhradu. Prozatím jen na Playstation 2 se objeví plnohodnotné pokračování legendární série, která redefinovala herní svět. Ačkoliv to původně popíral, zaujal všechny nejvýznamnější funkce ve výrobě tohoto titulu opět Hideo Kojima, autor předchozích MGS her. Doupě vám jako první u nás přineslo kompletní E3 2003 trailer, který má plných 12 minut – ty vám ale utečou jako nic, slibujeme! Kromě Kojimy na hře pracuje i autor hudby k MGS2, Harry Gregson-Williams, takže se opět dočkáme mimořádného epického soundtracku, který vystrkuje růžky již v tomto traileru. Trailer je jinak nabyt tunami nápadů, efektů a vtípků, které vás utvrdí v tom, že Hideo Kojima teprve začíná... děsivé pomyšlení!

Stahujte zde (33 MB)

Překvapení E3 2003: Call Of Duty

Akční projekt z dílny autorů Medal Of Honor šokoval všechny diváky svým mohutným záběrem (na rozdíl od MOH zde budete postupně hrát za Američany, Brity a Rusy), mimořádnou výpravou a přiznejme si to – perfektně sestříhaným trailerem, který vás ohromí, i kdyby se to žádnému jinému letošnímu E3 traileru nepovedlo. Věřte nebo ne, tohle je podle šéfredaktora Doupěte nejlepší upoutávka z letošní E3.

Stahuje zde (56 MB)

Všechna zmiňovaná videa najdete v sekci „Soubory“ zde na Doupěti, stahovat můžete bez problémů a ZADARMO! Pevně věříme, že se vám letošní E3 v podání Doupěte líbila a pokud chcete nasát i atmosféru samotné výstavy, nepřehlédněte články našeho zahraničního zpravodaje, Marka Pavlova! Doupě si letos vyzkoušelo mnoho novinek a získalo řadu materiálů i kontaktů, díky kterým budeme všichni na E3 2003 ještě dlouho a rádi vzpomínat. Pevně věříme, že stejně tak naši čtenáři.

Diskuze (3) Další článek: E3 2003: 12 minut dlouhý trailer METAL GEAR SOLID 3 - stahujte z Doupěte!!!

Témata článku: , , ,