Nemluvte špatně o Starforce, žalují vás

Stránka Boing Boing se dostala do zajímavých problémů, protože jako reakce na jejich článek o škodlivosti ochrany Starforce pro běh počítače se jim dostalo informace o žalobě.

Tiskový mluvčí společnosti Starforce se zmiňuje, že se jedná pouze o pomluvy a stránka Boing Boing údajně překročila jedenáct mezinárodních zákonů. Navíc prý oznámili jejich počínání FBI k prošetření. Přitom článek, o který se jedná, pouze oznamuje přítomnost Starforce v hře Trackmania Nations, která je od víkendu volně ke stažení. Časem uvidíme, zda Starforce pouze vyhrožuje, nebo opravdu žalobu podá.

Petr Kolář komentuje: Ochrana Starforce je jedna z nejagresivnějších ochran proti kopírování. Svévolně se přidá do systému, kde pak zůstává i po odstranění hry. Co však takováto ochrana dělá ve volně šiřitelné hře, nemám nejmenší tušení. Navíc jsou čím dál tím častější ohlasy, že Starforce zpomaluje systém a způsobuje problémy, dokonce už i řada velkých distributorů přestala tuto ochranu používat. Jestli na těch zvěstech něco nebude a Starforce se jen nesnaží zuby nehty udržet.

Související informace (Trackmania Nations)
Platforma
: PC
Žánr: Závodní
Výrobce: Nadeo (
http://www.nadeo.com/)
Vydavatel: Deep Silver (
http://www.deepsilver.com/)
Homepage:
http://www.trackmanianations.com/
Datum vydání: leden 2006

Zdroj: Boing Boing

Diskuze (2) Další článek: Recenze: Rag Doll Kung Fu - jiná bojovka

Témata článku: ,