Nenávistná adaptace na cestě

Jedny z nejatmosféričtějších her vůbec jsou horory. O tom se lze jen stěží dohadovat. A když aktuálně není na obzoru žádný nový Silent Hill, nezbývá než obrátit pozornost jiným směrem. Vydavatelská společnost XSEED totiž prozradila, že má v plánu uvést na trh herní adaptaci filmové Nenávisti (The Grudge), v níž tak krásně ječela Sarah Michelle Gellar. Stát by se tak přitom mělo ještě letos, prý v říjnu.

A ačkoliv je titul vyvíjen exkluzivně pro Nintendo Wii, první screenshoty, a dokonce i video, nevypadají vůbec zle. Z velké části je to bezpochyby zásluha schopného tvůrčího studia, které má do dnešních dní na kontě třebas Lost Odyssey, nebo Blue Dragon Plus, na druhou stranu, na tomto typu her není vizuálně moc co zkazit. I když, náhoda je blbec, a když je ten blbec i level designér..

O hře samotné se toho prozatím moc neví, dá se však očekávat, že příběh bude alespoň částečně sledovat děj filmové předlohy. Z vyjádření tvůrců mám však pocit, že příběh bude tentokrát odstaven na druhou kolej. Podle jejich slov totiž asi půjde především o "obyčejné" procházení starých domů a rozpadlých skladišť, hledání energie do baterky, a především doufání, že mě ta špinavá dívenka, plázící se do schodů a vydávající zvuky jako náš šéfredaktor po pěti pivech, nezabije.

A po pravdě řečeno, vážně to nevypadá vůbec špatně. Osatně, mrkněte se na zmiňované gameplay video. Je sice dlouhé jen nějakých šedesát vteřin, avšak na vyskočení husí kůže až na zadku to bohatě stačí. Ještě než na stěnu začnete přibíjet kříže a do oken vyvěšovat talismany, hodilo by se zmínit, že se prozatím počítá s vydáním pouze v Severní Americe.

Zdroj: Shacknews

Dostupné pro: Wii
Žánr: Adventury
Výrobce: feelplus
Začátek prodeje: říjen 2009
Váš názor Další článek: Demo Sherlock Holmes vs. Jack the Ripper online

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,